Γ. Οικονόμου: Τα πέντε ψέματα Τσίπρα σε ό,τι αφορά την ενέργεια

Γ. Οικονόμου: Τα πέντε ψέματα Τσίπρα σε ό,τι αφορά την ενέργεια

Στην αντεπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή την κριτική του στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο  ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα έχουν επανέλθει με πολύ μεγάλη ένταση στην ευκολία του ψέματος, αλλά και του ασύστολου λαϊκισμού». «Δυστυχώς, η χώρα μας έζησε αυτή την εμπειρία στη δεκαετία του 2010 και έμαθε από τα παθήματά της. Και δεν πρόκειται, στο ορατό μέλλον, να ξαναπέσει σε αστάθεια και στην περιδίνηση των μαθητευόμενων μάγων της πολιτικής, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ, οικτρά αμετανόητος, συνεχίζει στο δρόμο του ψεύδους και της αερολογίας, υποτιμώντας τόσο τη νοημοσύνη, όσο και την εμπειρία των πολιτών της χώρας μας» ανέφερε.

Τόνισε ακόμη πως ενώ οι κρίσεις ακρίβειας στο ενεργειακό είναι πρόβλημα πανευρωπαϊκό «κάποιοι εδώ επιχειρούν να συνεχίζουν να τις εμφανίζουν ως ελληνικό». «Ενώ η κυβέρνηση παίρνει μέτρα που υιοθετούνται αργότερα από άλλους στην Ευρώπη επειδή είναι επιτυχημένα, κάποιοι προσποιούνται πως δεν τα είδαν και δεν τα άκουσαν. Ενώ οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε απαιτούν υπευθυνότητα, κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν, να βουλιάζουν στην ανευθυνότητα» πρόσθεσε 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιμένει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, να ψεύδεται και να υπόσχεται πολιτικές δράσεις που ήδη εφαρμόζονται από την κυβέρνησή». Όπως παρατήρησε ο κ. Οικονόμου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επαναλαμβάνει μάλιστα τα ίδια ψέματα ακόμα και όταν διαψεύδεται από τα επίσημα στοιχεία και τις εκθέσεις ευρωπαϊκών ινστιτούτων, όταν διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα».

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «ανάμεσα στα πολλά άλλα, επιμένει στα εξής πέντε ψέματα σε ό,τι αφορά στην ενέργεια»:

«Ψέμα πρώτο: Ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι υπάρχει το 2022 διπλασιασμός στις αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος. 

Η αλήθεια είναι διαφορετική. Η αλήθεια είναι ότι παρά τη μεγάλη ενεργειακή κρίση, που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη, οι αποκοπές ρεύματος σήμερα είναι λιγότερες από ό,τι την περίοδο της Κυβέρνησής του, που δεν είχαμε ενεργειακή κρίση. Συγκεκριμένα, το 2018 υποβλήθηκαν  522.096 αιτήματα αποκοπών. Το 2019: 399.357. Το 2020 459.965. Το 2021: 405.516. Ενώ μέχρι στιγμής, τα αντίστοιχα αιτήματα για το 2022: 275.494. 

Ψέμα δεύτερο: Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι η Κυβέρνηση ανέχεται και επιδοτεί την αισχροκέρδεια. 

Η αλήθεια…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: