Γ. Οικονόμου: Θέλουμε τη ΔΕΗ της εποχής του κ. Φωτόπουλου ή μια σύγχρονη επιχείρηση;

Γ. Οικονόμου: Θέλουμε τη ΔΕΗ της εποχής του κ. Φωτόπουλου ή μια σύγχρονη επιχείρηση;

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ είναι ένα ακόμη βήμα στον δρόμο για την ανάπτυξή της που ακολουθείται από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνησή μας, είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου.

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η επιλογή της αύξησης κεφαλαίου, αντί της πώλησης ποσοστού 17%, που προέβλεπε το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, επιτρέπει στη ΔΕΗ να αντλήσει πόρους για την ενίσχυσή της, και όχι έσοδα που θα πήγαιναν στους δανειστές για την αποπληρωμή του χρέους.

«Όσο κυβερνούσε ο κ. Τσίπρας, η ΔΕΗ έφτασε στα όρια της κατάρρευσης. Το 2018 έγραφε ζημιές 2,8 εκατ. ευρώ ημερησίως. Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να κατανοήσει ότι η άντληση κεφαλαίων θα επιτρέψει στη ΔΕΗ να επενδύσει στις ΑΠΕ, τόσο εντός της χώρας, όσο και στα Βαλκάνια, διασφαλίζοντας επαρκές και φθηνό ρεύμα για όλους – και μάλιστα όχι πρόσκαιρα – αλλά σε διάρκεια δεκαετιών. Δέσμιος ιδεοληψιών του περασμένου αιώνα, αδυνατεί να αντιληφθεί τη σημασία της ενεργειακής επάρκειας και της απεξάρτησής μας από εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και τις πολιτικές, οικονομικές, αλλά και γεωστρατηγικές προτεραιότητες στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται» υποστήριξε.

Για την κυβέρνηση, συνέχισε, το κρίσιμο ερώτημα σε σχέση με τη ΔΕΗ είναι «ποια ΔΕΗ θέλουμε. Θέλουμε τη ΔΕΗ της εποχής του κ. Φωτόπουλου ή θέλουμε μια σύγχρονη επιχείρηση, η οποία θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που διαμορφώνονται στον χώρο της ενέργειας, όχι μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο στη γειτονιά μας, αλλά και παγκόσμια.

Το σχέδιο για τη ΔΕΗ είναι ένα άλμα στο μέλλον. Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να το κατανοήσει αυτό. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση εκλέχθηκε για να οδηγήσει τη χώρα με ταχύτητα και ασφάλεια στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, εξασφαλίζοντας ατομικά, συλλογικά την ευημερία των πολιτών, την προκοπή τους και το μέλλον της πατρίδας. Και το σχέδιό μας για τη ΔΕΗ βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Απολύτως καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής»

«Η πρόταση μομφής θα είναι απολύτως καλοδεχούμενη» είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Ελπίζουμε να το τολμήσουν, γιατί θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε παρά πολύ αναλυτικά, με στοιχεία και με αριθμούς για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, τίνος η πολιτική την οδήγησε στα όρια της κατάρρευσης, με τις συνέπειες που θα είχε αυτό για τον Έλληνα καταναλωτή αλλά και για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Ποια ήταν η περίοδος που η ΔΕΗ είχε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: