Γ. Οικονόμου: Το 72% του αγοραστικού κοινού είναι εμβολιασμένο

Γ. Οικονόμου: Το 72% του αγοραστικού κοινού είναι εμβολιασμένο

 «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω», διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά ότι δεν εξετάζονται οριζόντια μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε ότι δεν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, καθώς από την ανάλυση των δεδομένων υπάρχει η εκτίμηση ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι.  

Αναφερόμενος στο νέο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρα μας, τόνισε ότι πλέον υπάρχει μία σημαντική διαφορά με τα προηγούμενα κύματα καθώς υπάρχουν πάνω από 65, εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί. Κάτι που κατά τεκμήριο προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση, όπως είπε.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, σημείωσε ότι είναι στοχευμένα, κυρίως στους ανεμβολίαστους ώστε να τους ασκηθεί μια έμμεση πίεση να εμβολιαστούν, να δυσκολέψει η πρόσβασή τους σε δραστηριότητες για να προστατευθούν οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και η κοινωνία αλλά και για να αντιληφθούν ότι η ζωή τους θα είναι ευκολότερη αν εμβολιαστούν.

Απαντώντας στις ανησυχίες των επαγγελματιών του λιανεμπορίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το 72% των ενηλίκων που αποτελούν το αγοραστικό τους κοινό είναι εμβολιασμένο και συνεπώς εκτός αυτού του πλαισίου των μέτρων.

Όπως επίσης διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου, συνεχίζεται η θωράκιση του συστήματος Υγείας ώστε να αντέξει την πίεση που δέχεται. «Αν χρειαστεί θα πάμε σε επίταξη γιατρών», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: