Γαλλικές φρεγάτες made in Greece από τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας!

Γαλλικές φρεγάτες made in Greece από τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας!

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα αναμένει την ολοκλήρωση της πρώτης φρεγάτας FDI Belharra στα ναυπηγεία της Group Naval, στην Λοριάν (Lorient) της Γαλλίας, στη Σαλαμίνα κτίζονται τμήματα φρεγατών του ιδίου τύπου για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Συγκεκριμένα, στις γιάρδες των Ναυπηγείων Σαλαμίνας κτίζονται τα προ-εξοπλισμένα μπλοκ κύτους των γαλλικών φρεγατών Belharra.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Σαλαμίνας, Γιώργος Κόρος, αναφέρει ότι το έργο που έχουν αναλάβει τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας, αποτελεί σημαντικό τμήμα του όλου προγράμματος κατασκευής των φρεγατών, που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ήδη η Naval Group έχει εκφράσει τέτοια πρόθεση και υπάρχουν σχετικές διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρει, τα υπό κατασκευή blocks θα είναι έτοιμα να αποχωρήσουν από το ναυπηγείο για τη Lorient τον Νοέμβριο του 2023 όπου θα ενωθούν με άλλα blocks στη μόνιμη δεξαμενή του γαλλικού ναυπηγείου για την ολοκλήρωση του πλοίου.

Επισημαίνει ότι ο τρόπος ανέγερσης των αμυντικών πλοίων που χρησιμοποιούν προκατασκευασμένα blocks είναι ιδιαίτερα ευφυής καθώς μειώνει τον χρόνο και το κόστος αποπεράτωσης του έργου.

Για την αναπτυξιακή δυνατότητα του ναυπηγείου τονίζει ότι έως σήμερα έχουν χτιστεί πλοία χωρητικότητας έως και 100.000 τόνων DWT, χρησιμοποιώντας τα ρουμάνικα ναυπηγεία ως υπεργολάβους για την κατασκευή του κύτους, ενώ παράλληλα θεωρούνται εξειδικευμένα στις δύσκολες και εξειδικευμένες μετασκευές ειδικά σε πλοία ξηρού φορτίου διπλού τοιχώματος.

“Είμαστε το μόνο ναυπηγείο στην Ευρώπη που έχει εκτελέσει τέτοια έργα και το πρώτο ναυπηγείο διεθνώς που δημιούργησε το διπλό τοίχωμα μεταφέροντας τους υπάρχοντες διαμήκεις φράχτες των πλοίων προς το εξωτερικό τοίχωμα αντί να κατασκευάσουμε νέους φράκτες”, δηλώνει.

Για την ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα μας δηλώνει ότι χρειάζεται η ύπαρξη συστήματος έκδοσης εγγυητικών προς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, για λογαριασμό των ναυπηγείων, στηρίζοντας έτσι το εξαγώγιμο προϊόν, δηλαδή τα πλοία.

Τέλος, αναφέρει ότι τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας μπορούν να πρωτοστατήσουν στο χτίσιμο νέων πλοίων της ακτοπλοΐας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Σαλαμίνας, Γιώργος Κόρος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Πάρι Τσιριγώτη:

Ερ. Τα ναυπηγεία σας είναι ένας κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών δεξαμενισμού και επισκευών στην Ελλάδα με διεθνές πελατολόγιο. Ποιές είναι οι βασικότερες εργασίες που μπορεί να καλύψει το συγκεκριμένο ναυπηγείο και πόσοι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: