Γεννηματά για 47 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Ανάγκη για μια νέα “3η Σεπτέμβρη”

Γεννηματά για 47 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Ανάγκη για μια νέα "3η Σεπτέμβρη"

«Είναι ο καιρός να μετρηθούμε ξανά με τον εαυτό μας, την ιστορία και τη διαδρομή μας. Αν έχει νόημα σήμερα μια επετειακή εκδήλωση για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, 47 χρόνια μετά, είναι η επείγουσα ανάγκη να διατυπωθεί μια νέα 3η Σεπτέμβρη που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Να προτείνει όραμα και δρόμο για τους νέους καιρούς που είναι ήδη παρόντες. Να επανακαθορίσει στόχους, προτεραιότητες, προοπτικές και να δείξει τον δρόμο για τη Νέα Αλλαγή», διακήρυξε η Φώφη Γεννηματά στην επετειακή εκδήλωση, απόψε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, για τα 47 χρόνια από την 3η Σεπτέμβρη του 1974, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι πρέπει «να κλείσουμε οριστικά τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν και να σκύψουμε στο παρόν και το μέλλον της παράταξής μας», ενώ δίνοντας το ιδεολογικό πλαίσιο συγκρότησης της προοδευτικής παράταξης είπε: «Είμαστε οι σημαιοφόροι των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού και του πολιτικού φιλελευθερισμού, ο φορέας των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έζησε ο τόπος και οι αυθεντικοί κληρονόμοι της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης».

Υπερασπίστηκε τη συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας ότι «η νέα εποχή προϋποθέτει και ένα πραγματικά νέο κόμμα- κίνημα. Ένα κόμμα σύγχρονο θεσμό, ψηφιακό, δικτυωμένο παντού, με μια νέα ενότητα και συλλογικότητα. Ένα κόμμα που θα διεκδικήσει στη διαδρομή του να γίνει ξανά ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα. Να γίνει ξανά πρωταγωνιστής».

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε πώς το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής είναι οι πραγματικοί εκφραστές της σύγχρονης ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, που οι καιροί και οι δραματικές εξελίξεις και κρίσεις επαναφέρουν στο ιστορικό προσκήνιο, την καθιστούν επίκαιρη όσο ποτέ, επικαλούμενη την πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης του Μπάιντεν και αντίστοιχες διεργασίες σε πολλές χώρες, και υποστήριξε ότι «η ηττημένη για πάρα πολλά χρόνια Σοσιαλδημοκρατία βλέπει την επαναφορά και τη δυναμική των ιδεών της και κυρίως των στόχων και των αξιών της να αποκτούν πραγματική υπόσταση».

Προσέθεσε με έμφαση πώς το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι εφήμερο σχήμα αλλά «η καρδιά της ανανεωτικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης». «Το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει γιατί υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, είναι ζωντανό γιατί υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής» τόνισε.

«Έχει ταυτότητα και δεν βολεύεται στον ρόλο τού κομπάρσου της ιστορίας», είπε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: