Γεννηματά: Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, όχι άλλες καθυστερήσεις

Γεννηματά: Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, όχι άλλες καθυστερήσεις

H δραματική κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα με την ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία απασχόλησε τηλεδιάσκεψη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ,Φώφης Γεννηματά με ιατρούς και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από τα Νοσοκομεία Παπανικολάου, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Αγ. Δημήτριος, Παπαγεωργίου, Αγ. Παύλος και το Νοσοκομείο Δράμας.

Στην συζήτηση συμμετείχαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στην Κ. Μακεδονία, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιώργος Φραγγίδης, Χαρά Κεφαλίδου, Απόστολος Πάνας, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. Ανδρέας Πουλάς και ο Μπουρχάν Μπαράν, ο γραμματέας του Τομέα Υγείας, Κ. Μπαργιώτας , ο γραμματέας Οργανωτικού, Στ. Παραστατίδης και οι γραμματείς των Ν.Ε. του Κινήματος στην Α’ και Β΄Θεσσαλονίκης, Νίκος Κριθαρίδης και Γιάννης Κυανίδης, και ο υπεύθυνος Περιφέρειας για την Συνδιάσκεψη Π. Τσαραμπουλίδης.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλώσε πως «υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για το πως φθάσαμε ως εδώ. Για το άνευ όρων άνοιγμα των χερσαίων συνόρων, τον συνωστισμό στον ΟΑΣΘ, τα όσα έγιναν κατά τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου, την χαλαρότητα έως έλλειψη ελέγχων στην τήρηση των μέτρων. Θα μπορούσαμε να είχαμε με μέτρα πρόληψης περιορίσει την ένταση του δεύτερου κύματος και καθυστερήσει την εξάπλωση του ιού. Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και ακόμη και τα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, πολύ αργά».

Η κυρία Γεννηματά εξήρε τις προσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών που δίνουν μάχη σε συνθήκες υγειονομικού «πολέμου» στη Θεσσαλονίκη και στη Δράμα, όπου, όπως ανέφερε, «η κατάσταση είναι τραγική και κανένας υπεύθυνος από την κεντρική Διοίκηση δεν έχει ασχοληθεί με το νοσοκομείο της πόλης. Παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες και χωρίς την απαραίτητη στήριξη από την πολιτεία». Εθεσε ως άμεση προτεραιότητα να παρθούν άμεσα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, όχι άλλες καθυστερήσεις ενώ σχολίασε πως «η κυβέρνηση έχει ανοίξει μια συζήτηση, μέσω διαρροών, για το κλείσιμο των βόρειων συνόρων. Εκείνοι έχουν τα στοιχεία, αν το κρίνουν να προχωρήσουν άμεσα σε αποφάσεις. Δεν χωρούν επικοινωνιακοί χειρισμοί. Αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει όποιος εισέρχεται στη χώρα και από τα Βόρεια σύνορα να έχει αρνητικό τεστ».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε την επείγουσα ανάγκη για ενίσχυση των υποδομών του ΕΣΥ στην Θεσσαλονίκη που ήταν ανεπαρκής και μόνο 15 νέες κλίνες ΜΕΘ δημιουργήθηκαν στο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: