Γεννηματά: Στόχος, η παράταξη μας να αναδειχθεί και πάλι εγγυητής της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου

Γεννηματά: Στόχος, η παράταξη μας να αναδειχθεί και πάλι εγγυητής της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου

Στόχος μας είναι «στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξη μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνιστής, εγγυητής της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Όπως μας αξίζει», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο”. Επισημαίνει πως η επίτευξη αυτού του στόχου «προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας πως αυτό «το εγγυάται η ως τώρα πορεία μου» και εξηγεί: «Το 2015 ανέλαβα μια παράταξη σε παρακμή, βαθιά διχασμένη, στα όρια της εξόδου από την Βουλή. Διασφάλισα την ενότητα, ενίσχυσα τις δυνάμεις της, οδήγησα στον υπερδιπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών της, με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου, όπως αναγνωρίζουν ακόμη και οι αντίπαλοι μας. … Η παράταξή μας μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση».

Σημειώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει τις δυνάμεις και την ευκαιρία, να κάνει το μεγάλο άλμα, «τώρα που οι πολιτικές της Δεξιάς χτυπούν την κοινωνία» και «όλοι βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση». «Να είμαστε εμείς που θα γκρεμίσουμε την κυριαρχία της Μητσοτακικής δεξιάς και θα οδηγήσουμε με ασφάλεια τη χώρα και την κοινωνία στις μεγάλες αλλαγές που εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον», «να φέρουμε την Νέα Αλλαγή με το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο» τονίζει εφιστώντας την προσοχή «να μη θέσουμε σε κίνδυνο την ενότητα μας και να μη θολώσει η σύγχρονη προοδευτική πολιτική μας ταυτότητα». «Η μετατροπή της παράταξης μας σε πολιτικό παράρτημα άλλων κομμάτων, θα μας οδηγήσει στη διάσπαση και την παρακμή. Αυτό δεν θα το επιτρέψω» υπογραμμίζει.

Σε ερώτηση δε για τη στάση της απέναντι στις συνεργασίες, με αφορμή την «πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως διατυπώθηκε στην Θεσσαλονίκη, αν δεν καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία στην απλή αναλογική, να οδηγήσει την χώρα σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση σημειώνει ότι «Μητσοτάκης , Τσίπρας και τα παπαγαλάκια τους επιχειρούν να στήσουν ένα τεχνητό δίπολο στις εκλογές, να πολώσουν για να κρύψουν την γύμνια της πολιτικής τους. Κοινή τους επιδίωξη η συρρίκνωσή μας» και τονίζει: «Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη Δεξιά. Εμείς δεν θα γίνουμε ορντινάντσα κανενός. Μόνο στο πλαίσιο της δικής μας εντολής, μετά από ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και με πρωταγωνιστικό ρόλο μπορούμε να επιβάλλουμε προοδευτικές λύσεις στη διακυβέρνηση της χώρας….

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: