Γενόσημα για την κάλυψη των ελλείψεων στα φάρμακα – Τι δηλώνει ο Πλεύρης

Οι ελλείψεις φαρμάκων εν μέσω επιδημιών και έξαρσης της γρίπης έχουν προκαλέσει έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια και άσκηση κριτικής προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Ο τελευταίος, που βρίσκεται στο στόχαστρο σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αιτιολογεί τις μεγάλες ελλείψεις σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η μείωση παραγωγής σε Κίνα και Ινδία, σημειώνοντας ότι η ελληνική βιομηχανία να καλύψει τα κενά με τα γενόσημα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «έλλειψη φαρμάκων υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για δύο λόγους. Λόγω της γενικής έλλειψης αλλά και λόγω των παράλληλων εξαγωγών. Η μείωση παραγωγής φαρμάκων στην Ινδία και στην Κίνα, αλλά και η αυξημένη ζήτηση ιδιαίτερα σε παιδιατρικά φάρμακα, έχει ωθήσει στις ελλείψεις» και πρόσθεσε ότι

«Η ελληνική βιομηχανία φαρμάκων, μπορεί να καλύψει με γενόσημα την έλλειψη. Πρόβλημα όπως επισημαίνει υπάρχει όταν δεν υπάρχει γενόσημο σε κάποιο φάρμακο από τη χώρα μας». Αναφορικά με τις παράλληλες εξαγωγές, ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως «θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι και οι εταιρείες που πράττουν αντίθετα με τον νόμο θα κλείσουν όπως έγινε και σε δύο φαρμακαποθήκες στη Θεσσαλονίκη, που δεν δέχτηκαν τον έλεγχο»
 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: