Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει σήμερα δικαιολογία για γενικευμένη αύξηση τιμών | ΣΚΑΪ

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει σήμερα δικαιολογία για γενικευμένη αύξηση τιμών

«Είναι λάθος να μεταδίδεται ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει αύξηση τιμών», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του 2ου Thessaloniki Helexpo Forum, μιλώντας στην ενότητα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας».

«Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα πληθωρισμού, μέχρι στιγμής δεν βρήκαμε μεγάλα προβλήματα με την αύξηση των τιμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Σημείωσε δε, ότι «δικαιολογία για γενικευμένη αύξηση τιμών δεν υπάρχει σήμερα» και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να βάλει πλαφόν στις τιμές καλώντας τους κοινωνούς των νέων επικαιρότητας να πάψουν να μιλούν για ανατιμήσεις προϊόντων καθώς, όπως τόνισε, «είναι σαν να λέμε αυξήστε τις τιμές, είναι σαν να κλέβουμε εαυτό μας».

Χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο οι καταναλωτές να βιώσουν ένα κύμα ανατιμήσεων στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, λόγω αύξησης του μεταφορικού και του ενεργειακού κόστους, αλλά και πρώτων υλών, ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι «είναι ενεργοποιημένα όλα τα θεσμικά εργαλεία για να παρακολουθείται η αγορά, ενώ είναι σε ισχύ η αγορανομική διάταξη και η επιτροπή ανταγωνισμού άρχισε έρευνα, προκειμένου να διερευνήσει, εάν υπάρχει καρτέλ και χειραγώγηση της αγοράς».

Μεταξύ άλλων, για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι οι τιμές των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας θα περιλαμβάνονται στο εργαλείο e-καταναλωτή, ώστε, όπως εξήγησε, οι καταναλωτές να μπορούν να συγκρίνουν τιμές και να υπάρχει έτσι ανταγωνισμός.

Μονόδρομος η συνένωση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

«Θα ακολουθήσει νόμος για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και θα δοθούν γενναία κίνητρα για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης και απευθυνόμενος στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είπε «πηγαίνετε να τα πάρετε, αν θέλετε να επιβιώσετε στο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

«Αν καταφέρουμε να μειώσουμε το ποσοστό των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το 93% στο 70% μέσω συγχωνεύσεών τους, θα δούμε εκρηκτική ανάπτυξη της οικονομίας», τόνισε και χαρακτήρισε χαώδη τη διαφορά «σε ό,τι αφορά το θέμα του τι νοείται Μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα και τι στην ΕΕ, με το δομικό πρόβλημα που καταγράφεται στο συγκεκριμένο πεδίο να είναι τεράστιο».

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της μια ιστορική ευκαιρία, που έρχεται μία φορά στον αιώνα, προκειμένου να πετύχει την ανασυγκρότηση του παραγωγικού της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: