Γεωργιάδης για νέα μέτρα: Ζημία περισσότερο στα κέντρα διασκέδασης

Γεωργιάδης για νέα μέτρα: Ζημία περισσότερο στα κέντρα διασκέδασης

Ήπια χαρακτήρισε τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας στη διασκέδαση από τις 3 Ιανουαρίου, θα επηρεάσει περισσότερο τα κέντρα διασκέδασης και λιγότερο την εστίαση. 

Απαντώντας στην κριτική ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να παρθούν τώρα λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων, ανέφερε ότι «ασφαλώς και κολλάει η πανδημία και αυτή τη βδομάδα, ωστόσο δεν θα τηρούσε κανένας τα μέτρα την Πρωτοχρονιά. Ξέρετε κανέναν στην Ελλάδα να θέλει να μείνει σπίτι του; Στην πολιτική πρέπει να έχουμε ρεαλισμό. Η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει μέσα».

Δεν πιέζεται το ΕΣΥ 

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι παρόλο που αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, δεν πιέζεται το σύστημα υγείας.

«Αφήσαμε ανοιχτά γιατί δεν έχει ξεκινήσει η πίεση στο σύστημα υγείας και σεβόμαστε τους επιχειρηματίες. Κάνω έκκληση στους νέους εάν έχουν βγει σε νυχτερινά κέντρα να αποφύγουν τη συνάντηση με μεγαλύτερους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Το κύμα είναι εδώ, τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες τα κρούσματα θα ανεβαίνουν και θα σπάσουμε τα ρεκόρ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες», πρόσθεσε. 

Στα γήπεδα δεν τηρούνται τα μέτρα

Αναφερθείς στον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στα γήπεδα δεν τηρούνται τα μέτρα επισημαίνοντας ότι «Οι ομάδες και η αστυνομία λένε ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν, τώρα δεν θα μπαίνουν».

Θα εφαρμόσουμε το νόμο για την αισχροκέρδεια- Έρχονται πρόστιμα 

Για την εκτόξευση των τιμών στις μάσκες, ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχει παρατηρηθεί στα φαρμακεία παράβαση στις τιμές, αλλά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρήθηκαν σε ιστοσελίδες. 

«Χθες πήραμε τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων που έβγαζαν προς πώληση σε διαφορετική τιμή. Από τον έλεγχο που χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες, εάν έχει πάει κάποιος να κερδοσκοπήσει θα εφαρμόσουμε τον νόμο», είπε.

Μάλιστα τόνισε ότι «Μέχρι μεθαύριο το πολύ θα ανακοινώσω και τα πρόστιμα, τα οποία θα φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μπορώ να το εξαντλήσω αν πρόκειται για μεγάλη εταιρεία». 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: