Γεωργιάδης: Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τις γερμανικές επιχειρήσεις

Γεωργιάδης: Αύριο τροπολογία στην Βουλή για πλαφόν στο κέρδος και των κλιματιστικών

«Το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει, οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας που συνάντησα εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία τρία χρόνια» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης

Η Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για τις γερμανικές επιχειρήσεις, λόγω κυρίως της προόδου που έχει σημειώσει στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το θετικό κλίμα που συνάντησε κατά τις επαφές του χθες με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της Γερμανίας, σε μια επίσκεψη, την οποία περιέγραψε και ως «θεραπεία της ζημιάς που υπέστησαν οι ελληνογερμανικές σχέσεις την περασμένη δεκαετία».

«Το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει, οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας που συνάντησα εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία τρία χρόνια και φαίνεται ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη διάθεση για να αρχίσουν πλέον να γίνονται πολλές επενδύσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Γεωργιάδης και διαβεβαίωσε ότι τους επόμενους μήνες οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν εντατικά προκειμένου το θετικό κλίμα να γίνει και πράξη. «Είμαι πολύ πιο ικανοποιημένος από ό,τι όταν ερχόμουν (στο Βερολίνο). Ερχόμουν έχοντας στο νου περίπου το 1/3 από αυτά που συνάντησα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η κρίση δίνει στην Ελλάδα και ευκαιρίες, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η τρέχουσα κρίση ωθεί τη γερμανική οικονομία να αναζητήσει νέους τρόπους και τόπους παραγωγής «και η Ελλάδα – με την πρόοδο που έχει σημειώσει στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία τους ενδιαφέρει πάρα πολύ – , αποτελεί πλέον για αυτούς έναν πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό». Η τάση μεταφοράς των εργοστασίων εντός Ευρώπης ξεκίνησε με την πανδημία του κορονοϊού, διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, αλλά η ενεργειακή κρίση της δίνει πολύ μεγάλη ώθηση, καθώς τώρα πλέον κάτι τέτοιο έχει και οικονομικό νόημα.

Μιλώντας στους έλληνες ανταποκριτές ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη ότι κατά τις επαφές του με εκπροσώπους τόσο της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK) όσο και της Ένωσης της Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI), διαπίστωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των γερμανών επιχειρηματιών για επαναπατρισμό βιομηχανικών μονάδων από την Ασία στην Ευρώπη.

«Σκέφτονται να μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους σε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: