Γεωργιάδης στα Coffee Business Awards 2020: Έρχονται επιδοτήσεις για τις θερμάστρες

Γεωργιάδης στα Coffee Business Awards 2020: Έρχονται επιδοτήσεις για τις θερμάστρες

Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Coffee Business Awards 2020 πραγματοποιήθηκε, στις 19 Νοεμβρίου 2020, η Κλειστή Συνάντηση Εργασίας με θέμα «Η πανδημία και η επόμενη μέρα για την αγορά της καφεστίασης».

Σκοπός της κλειστής συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία και να διαμορφωθούν προτάσεις και για το μέλλον του κλάδου. Στη συνάντηση έδωσαν το παρών υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών του κλάδου του καφέ που συμμετέχουν στα Coffee Business Awards 2020, καθώς και εκπρόσωποι των μεγάλων χορηγών της διοργάνωσης. Εκ μέρους της Πολιτείας συμμετείχαν οι κ.κ. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γ.Γ.  Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Τον κλάδο της καφεστίασης εκπροσώπησαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Στέφανος Σακάρος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Καφέ, Γιάννος Μπενόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Παναγιώτης Βαμβακάρης, Γ.Γ. του Ελληνο- Ιταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων. Εκ μέρους της διοργάνωσης συμμετείχαν οι κ.κ. Κωσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethos GROUP, Γιάννης Τριανταφύλλου, Board Advisor – Director of Marketing, ethosGROUP, και Κώστας Καπερώνης, Sales Director, Coffee Business. Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο κ. Χρήστος Κώνστας, Δημοσιογράφος και Head of Content της ethosMEDIA. 

Α. Γεωργιάδης: Έρχονται επιδοτήσεις για τις θερμάστρες

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης στην έναρξη της ομιλίας του έκανε λόγο για πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά (δάνεια+επιστρεπτέα προκαταβολή) στις αρχές του Δεκέμβρη θα ανέλθουν στα 2,5 δις. Ο υπουργός προανήγγειλε το μέτρο της επιδότησης θερμαστρών, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι θα επιδοτηθεί κάθε επιχείρηση με 100 ευρώ ανά 15 τ.μ. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από την προσεχή Δευτέρα, ανέφερε ο υπουργός. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε, ακόμη, στο ζήτημα της εξαίρεσης των franchise από το ΕΣΠΑ λέγοντας ότι έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με το πρώτο feedback να είναι θετικό, ενώ έγινε αναφορά και στον φόρο 13% και το εάν θα μπορούσε να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα.

Θ. Σκυλακάκης: H καφεστίαση υφίσταται μεγάλο πλήγμα

Η καφεστίαση υφίσταται εδώ και καιρό μεγάλο πλήγμα επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: