Γεραπετρίτης για Στυλιανίδη: Νο1 στη διαχείριση κρίσεων πολιτικής προστασίας στην Ευρώπη

Γεραπετρίτης για Στυλιανίδη: Νο1 στη διαχείριση κρίσεων πολιτικής προστασίας στην Ευρώπη

Νο1 αυτή τη στιγμή στη διαχείριση κρίσεων πολιτικής προστασίας στην Ευρώπη χαρακτήρισε σε συνέντευξή του, τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ με αφορμή, την υπόθεση Αποστολάκη, εξαπέλυσε πυρά  κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως είναι «πραγματικός ακροβάτης της πολιτικής».

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», είπε πως «η συγκεκριμένη κυβέρνηση, είναι η κυβέρνηση εκείνη που έχει υπερβεί τα κομματικά στεγανά και στηρίζεται σε άξιους ανθρώπους, οι οποίοι ανεξαρτήτως του χώρου από τον οποίο προέρχονται, έχουν προσδώσει μεγάλη πρόσθετη αξία στο κυβερνητικό έργο».

Επεσήμανε ακόμη ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης «προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο, ήταν άνθρωπος του Προέδρου Κληρίδη», συμπληρώνοντας ότι «Ο ελληνισμός είναι ενιαίος, «είχαμε το προηγούμενο του Κρανιδιώτη, μεγάλο εθνικό κεφάλαιο. Προφανώς και υπάρχουν διαδικασίες με τις οποίες ένας πολίτης άλλου κράτους-μέλους μπορεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια».

Τόνισε δε ότι «δεν μιλάμε για μια τυχαία προσωπικότητα της διεθνούς πολιτικής σκηνής», αλλά «για τον άνθρωπο εκείνο ο οποίος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Κρίσης ως επίτροπος. Είναι δηλαδή αυτή τη στιγμή ο νο1 στη διαχείριση κρίσεων πολιτικής προστασίας στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Αποστολάκη, είπε ότι «ο πρωθυπουργός έκανε πολιτική υπέρβαση». «Θέλησε με τον τρόπο αυτό να ανταποκριθεί σε μια αξία που όλοι την μοιραζόμαστε: ότι οι επιλογές θα πρέπει να είναι υπερκομματικές υπό την έννοια ότι θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που να προσιδιάζουν στη θέση σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «η λογοδοσία και η ευθύνη ανήκουν αποκλειστικά στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, επένδυσε όμως στον υπερκομματικό χαρακτήρα της θέσης».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση μια κυβέρνηση λογοδοτεί εκ των προτέρων αναφέροντας ποιες θα είναι οι δράσεις του τρέχοντος έτους», υπογραμμίζοντας ότι «Για μένα το πολύ σημαντικό είναι να τρέξουν οι πολύ μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία και την οικονομία, και δευτερευόντως τα πρόσωπα τα οποία θα το υπηρετήσουν».

Παράλληλα, επιτέθηκε Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς ότι «ειδικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένας πραγματικός ακροβάτης της πολιτικής, του πολιτικού λόγου, υπό την έννοια ότι ταυτοχρόνως είπε ότι δεν θα αναζητηθούν “σωσίβια” και την ίδια στιγμή ότι θα πρέπει να αναζητηθούν πρόσωπα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: