Γεραπετρίτης: Οι ελαφρύνσεις δεν είναι δανεικά

Γεραπετρίτης: Οι ελαφρύνσεις δεν είναι δανεικά

Η πανδημία και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, η ακρίβεια και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, το διανεμόμενο μέρισμα, η κατάργηση του φόρου για γονικές παροχές και το στεγαστικό πρόγραμμα βρέθηκαν επί τάπητος στη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ερωτηθείς για τα επίπεδα της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα είπε ότι υπάρχει η ανησυχία που υπάρχει για όλη τη χώρα, αλλά «είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, για αρκετές εβδομάδες είμαστε σε επιπεδοποίηση του φαινομένου […] η θετικότητα έχει πέσει αρκετά, αλλά είμαστε και σε εγρήγορση ταυτοχρόνως». Η αναφορά που γίνεται στη βόρεια Ελλάδα σχετίζεται με την έξαρση του περασμένου Οκτωβρίου, σημείωσε, ωστόσο «παρακολουθούμε το φαινόμενο από πολύ κοντά». Εξάλλου «δεν βρίσκονται περιοχές της βόρειας Ελλάδας» στον επιδημιολογικό χάρτη με τις επικίνδυνες περιοχές και ελπίζω να παραμείνουμε εκεί».

«Ο εμβολιασμός πηγαίνει σταθερά, είμαστε σε ένα μέσο όρο περίπου 30.000 εμβολιασμών ημερησίως, είχαμε μια συγκριτική αύξηση τις τελευταίες ημέρες με έγγραφή περίπου στις 45.000», ανέφερε επίσης φέρνοντας και μερικά καλά παραδείγματα ως προς την επίτευξη των στόχων: στα πανεπιστήμια περίπου το 75% των φοιτητών έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση ή την έχουν προγραμματίσει, 85% του διοικητικού προσωπικού και μεγαλύτερο του 90% στους διδάσκοντες. «Πρέπει να επιβραβεύσουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα για αυτό», συμπέρανε και έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει πρόσθετη ενίσχυση προσωπικού ώστε να γίνεται ο έλεγχος των τεστ, «είμαστε σε συνεννόηση με τους πρυτάνεις, η αρμόδια υπουργός βρίσκεται σε διαρκή επαφή. Έχω μια ελπίδα, συγκρατημένη, αλλά ελπίδα πάντως, ότι τα παιδιά θα μπορούν να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή και στο φυσικό ακαδημαϊκό τους περιβάλλον», τόνισε εξάλλου.

Για τους ανεμβολίαστους, σημείωσε πως υπάρχουν δύο κατηγορίες, αυτοί που είναι στη φάση της εσωτερικής αναζήτησης και εκείνοι που έχουν παντελή άρνηση και οι οποίοι δύσκολα μεταπείθονται. «Στην πρώτη κατηγορία μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη δεξαμενή, πιστεύω ότι θα τους πείσουμε. Πιστεύω ότι από τη δεξαμενή θα μπορούμε να αντλούμε για πολύ καιρό ακόμη τους συμπολίτες μας που θα εμβολιασθούν […].

Η στάση της κυβέρνησης δεν είναι επαμφοτερίζουσα [σσ: στο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών], το σκεπτικό μας δεν κατατείνει στο να κρατά ευχαριστημένους τους περισσότερους ή να χαϊδεύουμε αυτιά, το αντίθετο συμβαίνει».

Επίσης «πάντοτε λαμβάνουμε αποφάσεις με βάση τα πορίσματα της επιστήμης…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: