Γερμανία: Αυξημένη δραστηριότητα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών βλέπει η BND

Logo Image

Το ενδιαφέρον των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών στη Γερμανία «όχι μόνο δεν έχει ατονίσει, αλλά αυξάνεται καθώς συνεχίζονται οι επιπτώσεις του πολέμου» ανέφερε σε συνέντευξή του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Τόμας Χάλντενβανγκ.

«Η παρούσα κατάσταση δείχνει ακόμη πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος της ρωσικής κατασκοπείας» πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος σε έναν ύποπτο διπλό κατάσκοπο στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος ότι παρείχε μυστικές πληροφορίες σε μια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

Ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου πολλά ευρωπαϊκά κράτη απέλασαν Ρώσους πράκτορες με τη Γερμανία να έχει απελάσει 40 μέλη της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

«Καταβάλλουμε σοβαρές προσπάθειες για να αποτρέψουμε και άλλα πρόσωπα που πιθανόν να συνδέονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες από το να έρθουν εδώ στη Γερμανία», είπε ο Χάλντενβανγκ μιλώντας στο dpa και πρόσθεσε ότι για τον σκοπό αυτόν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αυστηροποιήσει τους κανονισμούς έκδοσης βίζας.

Ο ίδιος συγκαταλέγει την Κίνα και το Ιράν στις χώρες εκείνες, των οποίων οι μυστικές υπηρεσίες είναι ενεργές στη Γερμανία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: