Γερμανία: Νέος νόμος περί λοιμώξεων – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Γερμανία: Νέος νόμος περί λοιμώξεων

Εν μέσω διαδηλώσεων η Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας ενέκρινε την τροποποίηση της νομοθεσίας περί λοιμώξεων, ώστε να είναι πιο κατανοητή- αλλά και ανθεκτική σε ενδεχόμενη δικαστική προσφυγή- η νομική βάση για την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Οι φύλακες στα κάστρα της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα

Για τη Süddeutsche Zeitung η νέα νομοθεσία «είναι μία πρόοδος. Ρυθμίζει με περισσότερες λεπτομέρειες τον ενδεχόμενο περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας. Αναφέρει συγκεκριμένα επιδημιολογικά στοιχεία και αμυντικά μέτρα, από την υποχρεωτική χρήση μάσκας έως το κλείσιμο των εστιατορίων. Υποχρεώνει τις κυβερνήσεις των κρατιδίων να αιτιολογήσουν τα έκτακτα μέτρα και να καθιερώσουν συγκεκριμένες προθεσμίες. Και καθιστά πιο δύσκολη την απαγόρευση των διαδηλώσεων».  

Θετική αποδοχή της νέας νομοθεσίας, αλλά και κριτική επί της διαδικασίας από την εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου: «Δεν δείχνει ιδιαίτερη αυτοκυριαρχία όταν περνάει κανείς ειδικά μία τέτοια τροποποίηση της νομοθεσίας με διαδικασίες-εξπρές, σε ένα μάλλον προχωρημένο στάδιο της πανδημίας. Τελική ψηφοφορία στη Βουλή και στην Άνω Βουλή συν η υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα σε μία ημέρα- αυτό δεν είναι καλό. Το Κοινοβούλιο, εντός του οποίου ακόμη και μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού διαμαρτύρονται για παραγκωνισμό του Κοινοβουλίου, είχε όλα τα περιθώρια, τους προηγούμενους μήνες, για να χαλιναγωγήσει την κυβέρνηση».

Γιάννης Παπαδημητρίου 

Τι προσδοκούν από τον Μπάιντεν οι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ
Ακολουθήστε Γερμανία: Νέος νόμος περί λοιμώξεων - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Onlineστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Γερμανία: Νέος νόμος περί λοιμώξεων - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: