Γερμανία: Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας στον τέως πρέσβη Θεόδωρο Δασκαρόλη

Γερμανία: Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας στον τέως πρέσβη Θεόδωρο Δασκαρόλη

Απονεμήθηκε στον τέως πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία Θεόδωρο Δασκαρόλη ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας, με τη διάκριση αυτή, που απονέμεται από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας δόκτορα Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, αναγνωρίζονται οι εξαιρετικές υπηρεσίες του τέως πρέσβη Θεόδωρου Δασκαρόλη σε ό,τι αφορά τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Κατά την προσφώνησή του, όπως επισημαίνεται, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα δόκτωρ Ερνστ Ράιχελ εξήρε τη μεγάλη συμβολή του πρέσβη κ. Δασκαρόλη στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων κατά τη θητεία του στο Βερολίνο. Οι ελληνογερμανικές σχέσεις, που κατά τη διάρκεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης διήλθαν μία δύσκολη περίοδο, βελτιώθηκαν σημαντικά κατά τη θητεία του πρέσβη κ. Δασκαρόλη μεταξύ του 2015 και 2020, ανέφερε ο Γερμανός πρέσβης. Σε αυτό συνέβαλαν μεταξύ άλλων η κατάρτιση του διμερούς Σχεδίου Δράσης το 2016, η ίδρυση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας και η ενίσχυση της κοινής ιστορικής μνήμης. Ιδιαίτερες προσπάθειες, σημειώνεται επίσης, κατέβαλε ο πρέσβης σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις νέων ανθρώπων από τις δύο χώρες.

Ο Θεόδωρος Δασκαρόλης γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1955 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1984 εισήλθε στη διπλωματική υπηρεσία του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Το 1988 τοποθετήθηκε για δύο χρόνια Γραμματέας στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία στο Ανατολικό Βερολίνο και έζησε από κοντά την Πτώση του Τείχους και τη γερμανική επανένωση.

Σημειώνεται πως το 1999 τοποθετήθηκε εκ νέου στην επανενωμένη πλέον Γερμανία, αυτή τη φορά ως Σύμβουλος στην πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Στη συνέχεια υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Μετά από μία σύντομη θητεία ως πρέσβης της Ελλάδας στη Μάλτα ο Θεόδωρος Δασκαρόλης έλαβε τον Σεπτέμβριο του 2015 διαπίστευση ως πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, υπηρετώντας την τρίτη του θητεία στη Γερμανία, περατώνοντας ταυτόχρονα μια εντυπωσιακή σταδιοδρομία στο διπλωματικό σώμα.

Ο πρέσβης κ. Δασκαρόλης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας, έχει μεταφράσει μεγάλο αριθμό γερμανικών λογοτεχνικών έργων στα Ελληνικά, μεταξύ των οποίων τα διηγήματα του Χάινριχ φον Κλάιστ και το μυθιστόρημα «Ο Μάριο κι ο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: