Γερμανία: Το τέταρτο κύμα πανδημίας είναι ήδη εδώ – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Γερμανία: Το τέταρτο κύμα πανδημίας είναι ήδη εδώ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που δίνει και σήμερα (03.09) στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου επιβεβαιώνουν ότι το τέταρτο κύμα πανδημίας όχι μόνο έχει ξεκινήσει στη Γερμανία, αλλά εξαπλώνεται κυρίως σε μικρότερες ηλικιακά  ομάδες από ό,τι δείχνει ο αριθμός των περιστατικών που χρειάζονται νοσηλεία. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία μέχρι σήμερα το πρωί καταγράφηκαν 14.251 νέα θετικά τεστ, που σημαίνει αύξηση κατά 2.222 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο δε δείκτης θετικότητας ανέβηκε στο 80,2 από 76,9 που ήταν χθες. Τα βαριά περιστατικά που χρειάζονται εντατική νοσηλεία έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, η μέση ηλικία των ασθενών κυμαίνεται από 35 μέχρι 59 χρονών και είναι πάνω από τον μέσο όρο πέρυσι το ίδιο διάστημα.

Άξιος εστί. Όταν οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες

Δεν «σπάει» ο σκληρός πυρήνας των ανεμβολίαστων

Διαδηλωτές κατά του εμβολιασμού

Διαδηλωτές κατά του εμβολιασμού

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν προειδοποίησε και πάλι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε ανεμβολίαστους. Μιλώντας το πρωί στο Γερμανικό Ραδιόφωνο DLF, τόνισε ότι όποιος δεν εμβολιαστεί, με πολύ μεγάλη βεβαιότητα θα μολυνθεί με τον ιό. «Έχει εξελιχθεί πλέον σε πανδημία των ανεμβολίαστων, το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ αποτελείται από μη εμβολιασμένους». Προτροπές να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη, εκφράζονται από όλο και περισσότερους επιστήμονες. Αίφνης, ο Κρίστιαν Ντρόστεν, φημισμένος καθηγητής Επιδημιολογίας από την Πανεπιστημιακή Κλινική Charité του Βερολίνου, υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών. «Το 61% του πληθυσμού έχει κάνει και τις δύο δόσεις, με αυτό το ποσοστό δεν μπορούμε να μπούμε στο φθινόπωρο, δεν επαρκεί και τα τεστ δεν αποτελούν εναλλακτική» υπογράμμισε στο Γερμανικό Ραδιόφωνο.«Συνιστούσαν μόνο ένα βοηθητικό μέσο, όσο καιρό δεν υπήρχαν εμβόλια. Τώρα οι Γερμανοί δεν αποδέχονται τους εμβολιασμούς κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα».

Από την πλευρά του ο Μίχαελ Μίλερ, κυβερνών δήμαρχος του Βερολίνου, είπε στο Γερμανικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο ότι «δίνουμε αγώνα για κάθε ένα εμβόλιο, παρά το ό,τι έχουμε επάρκεια και καλή υποδομή». Ο Μίλερ εξέφρασε την απορία του για το πώς είναι δυνατόν μετά από μια τόσο μεγάλη πανδημική φάση να συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι που να μην αντιλαμβάνονται τη σημασία των εμβολιασμών και να τους απορρίπτουν. Αλλά τι προτείνει; Μεγαλύτερη φαντασία και επινοητικότητα. «Θα πρέπει να κάνουμε τους εμβολιασμούς πιο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: