Γερμανοί ειδικοί: «Να γιορτάσετε την Πρωτοχρονιά σε πολύ στενό κύκλο»

Γερμανοί ειδικοί: «Να γιορτάσετε την Πρωτοχρονιά σε πολύ στενό κύκλο»

Δύο έως τρεις φορές περισσότερα από όσα καταγράφονται είναι στην πραγματικότητα τα κρούσματα κορωνοϊού, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά σε πολύ στενό κύκλο.
Εξέφρασε δε την ανησυχία του για την παραλλαγή Omicron, η οποία συνεχίζει να εξαπλώνεται. Λόγω των εορτών, δεν λειτουργούν τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις, αλλά και πολλά ιατρεία, με αποτέλεσμα να διενεργούνται λιγότερα διαγνωστικά τεστ από το σύνηθες, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη «σημαντική υποαναφορά» του αριθμού των κρουσμάτων.
«Οι τρέχοντες αριθμοί υποβαθμίζουν τον κίνδυνο που διατρέχουμε», τόνισε ο υπουργός Υγείας. Σήμερα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» ανακοίνωσε 40.043 κρούσματα, ενώ πριν από μία εβδομάδα τα κρούσματα ήταν 45.659. Ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών βρίσκεται στο 205,5 έναντι 215,5 που ήταν το προηγούμενο 24ωρο.
Ο κ. Λάουτερμπαχ σημείωσε πάντως ότι πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός και να αποφεύγει τις εικασίες σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά εξήγησε ότι σε κάθε περίπτωση αναμένεται αύξηση. Σαφέστερη εικόνα των τρεχουσών συνθηκών της πανδημίας αναμένεται στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου, πιθανότατα πριν από την προγραμματισμένη για τις 7 Ιανουαρίου διάσκεψη των Πρωθυπουργών των κρατιδίων με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.
Ο Καρλ Λάουτερμπαχ ανέφερε ακόμη ότι ήδη διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron -σήμερα τα συγκεκριμένα περιστατικά ήταν κατά 26% περισσότερα από του προηγούμενου 24ώρου και χθες κατά 45% περισσότερα από προχθές- και κάλεσε τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί το προσεχές διάστημα, ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της νέας παραλλαγής.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στη γειτονική Γαλλία, ο υπουργός Υγείας συνέστησε να αποφεύγονται οι συγκρίσεις, καθώς η Γερμανία, όπως είπε, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε ό,τι αφορά τα ισχύοντα μέτρα, τα οποία, όμως, τόνισε, δεν επαρκούν προκειμένου να αποτραπεί η έξαρση της Omicron.

Ο κ. Λάουτερμπαχ ζήτησε για μία ακόμη φορά από τους πολίτες να εμβολιαστούν και, αναφερόμενος στον ενισχυτικό εμβολιασμό, διευκρίνισε ότι είναι η καλύτερη προστασία από την Omicron, διότι ο πρωτογενής εμβολιασμός δεν βοηθά σε αυτό ιδιαίτερα, όπως είπε.

Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση το 70,8% του πληθυσμού, ενώ το 36% έχει ολοκληρώσει και τον ενισχυτικό εμβολιασμό…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: