ΓΓ Εμπορίου: Πρόστιμα 3 εκατ. ευρώ κατά της αισχροκέρδειας- Ανατιμήσεις σε τρόφιμα & απορρυπαντικά

Μικρές ανατιμήσεις έχουν παρατηρηθεί στην κατηγορία των τροφίμων και στα απορρυπαντικά κι ελπίζουμε ότι με την σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας και τον πληθωρισμό, θα αποτραπούν άλλες ανατιμήσεις τους επόμενους μήνες.

 Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί σε εκπομπή της ΕΡΤ.

«Είναι λογικό να υπάρχουν ενδείξεις ανατιμήσεων σε καθεστώς πληθωριστικών πιέσεων, αν και ο πληθωρισμός είναι σε κάμψη», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), Παναγιώτα Καλαποθαράκου ανέφερε στην ίδια εκπομπή, την εκτίμησή της ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι μεγαλύτερες από 5- 10%.

Η πρόεδρος ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ειδικά στην αγορά τροφίμων και να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των επιχειρήσεων με παραβατική συμπεριφορά.

Επιπλέον, η κυρία Καλαποθαράκου υπενθύμισε ότι στην ιστοσελίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ υπάρχει ερωτηματολόγιο σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού και τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πρόστιμα

Οι έλεγχοι είναι συνεχείς για να αντιμετωπίζουμε τις ανατιμήσεις που δεν δικαιολογούνται, ανέφερε ο γενικός γραμματέας και τόνισε ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ανέρχονται ήδη στα 3 εκατομμύρια ευρώ «που φυσικά πληρώνονται, όπως συμπλήρωσε, και είναι εντυπωσιακό ότι δεν προσφεύγουν στα δικαστήρια οι επιχειρηματίες, αφού οι διατάξεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος τέλος ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις για νέα εποχικά καλάθια νοικοκυριού.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: