Για φθηνό χρήμα δεσμεύεται η ΕΚΤ παρά τη διαφωνία των Γερμανών

Για φθηνό χρήμα δεσμεύεται η ΕΚΤ παρά τη διαφωνία των Γερμανών

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Για την παροχή φθηνού χρήματος για μεγάλη χρονική περίοδο, μέχρι να επανέλθει και να σταθεροποιηθεί ο πληθωρισμός στο 2%, δεσμεύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι οποίες όμως έχουν προκαλέσει σφοδρή αντίδραση της γερμανικής πλευράς, με την Κριστίν Λαγκάρντ να επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε ομοφωνία στην απόφαση που ανακοινώθηκε.

Παρά τις διαφωνίες, που προβλημάτισαν την αγορά συναλλάγματος και προκάλεσαν άνοδο του ευρώ έναντι δολαρίου, οι σημερινές αποφάσεις ευνοούν τις ασθενέστερες και υπερχρεωμένες οικονομίες, όπως η ελληνική, καθώς διασφαλίζουν τη ροή φθηνού χρήματος και το 2022. Οι αποδόσεις όλων των ελληνικών τίτλων υποχωρούν σήμερα, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί νωρίτερα ως το 0,664%, σε μικρή απόσταση από το ιστορικό χαμηλό.

Η διοίκηση της ΕΚΤ προσάρμοσε σήμερα την καθοδήγηση που δίνει στις αγορές για τις μελλοντικές κινήσεις της στην πρόσφατη στρατηγική αναθεώρηση της πολιτικής της, όπου ο στόχος για τον πληθωρισμό αυξήθηκε στο 2% και η κεντρική τράπεζα δεσμεύθηκε ότι θα λαμβάνει ισχυρά και επίμονα μέτρα, όταν ο πληθωρισμός κινείται χαμηλότερα από τον στόχο, ενώ θα δείχνει ανοχή σε αποκλίσεις πάνω από το 2%.

Η σημαντικότερη αλλαγή στην καθοδήγηση έρχεται με την φράση στο ανακοινωθέν του συμβουλίου, που οδηγεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, σε μια παράταση για μεγάλη περίοδο των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων:

«Για την επίτευξη του συμμετρικού του στόχου για πληθωρισμό 2% και σύμφωνα με τη στρατηγική νομισματικής πολιτικής του, το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα έως ότου δει τον πληθωρισμό να φθάνει το 2% και κρίνει ότι η πρόοδος στον πυρήνα του πληθωρισμού έχει προχωρήσει αρκετά, ώστε να είναι συμβατός με τον στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα. Αυτό μπορεί επίσης να συνεπάγεται μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία ο πληθωρισμός είναι μετρίως υψηλότερος από τον στόχο».
Με απλά λόγια, τα μηδενικά ή αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ θα διατηρηθούν μέχρι να γίνει απολύτως βέβαιη η διατήρηση του πληθωρισμού στο επίπεδο του 2% ή και λίγο υψηλότερα, κάτι που επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των αγορών ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίου θα γίνει, το νωρίτερο, στα τέλη του 2023..

Σχετικά με το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, που μπορεί να φθάσουν έως τα 1,85 τρισ. ευρώ, η ΕΚΤ δεν έλαβε σήμερα αποφάσεις, αφού το θέμα θα συζητηθεί το φθινόπωρο, όμως κατέστησε σαφές ότι οι αγορές θα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: