Γιάννης Οικονόμου: Μέσω διαλόγου ο εκσυγχρονισμός των ΟΕΒ

Γιάννης Οικονόμου: Μέσω διαλόγου ο εκσυγχρονισμός των ΟΕΒ

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η ευρεία διαβούλευση, αναφορικά με το πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και παρεμβάσεων στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) όλης της χώρας που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

“Συζητάμε όλοι μαζί σχετικές προτάσεις και ιδέες με κοινό σκοπό να διαμορφώσουμε τις μεταρρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό των ΟΕΒ. Στο ΥΠΑΑΤ επιλέξαμε το διάλογο θεωρώντας ότι είναι το κλειδί για να προχωρήσει μπροστά ο πρωτογενής τομέας της χώρας” δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου. 

Παράλληλα όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, “η επιτακτικότατα αναμόρφωσης τους αντανακλάται εκτός των εσωτερικών προβλημάτων τους και στο γεγονός πως παρά το ότι η αρδευόμενη γεωργία αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή νερού, η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς δομημένη υδατική διαχείριση, ευνοημένη από πλευράς βροχοπτώσεων παρά τη γεωγραφική της θέση, αλλά ταυτόχρονα με σπάταλη από πλευράς χρήσης του διαθέσιμου υδατικού δυναμικού”. 

Τι είναι οι ΟΕΒ 

Οι ΟΕΒ, χαρακτηρισμένοι και ως Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας, ανήκουν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και αποτελούν γεωργικές συνεταιριστικές οργανώσεις αναγκαστικής μορφής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Διακρίνονται σε Γενικού Χαρακτήρα (ΓΟΕΒ) και Τοπικού Χαρακτήρα (ΤΟΕΒ). Παρά το γεγονός, πως η ύπαρξη και η λειτουργία τους δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή πέρα από τα όρια του ευρύτερου αγροδιατροφικού κλάδου, ο σκοπός τους αφορά το σύνολο της βιωσιμότητας της κοινωνίας. 

Σήμερα, σε ολόκληρη την επικράτεια, υπάρχουν 460 Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) εκ των οποίων πλέον λειτουργούν οι 416, αλλά και 10 Γενικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ). 

Αντικείμενό τους αποτελεί η διοίκηση, λειτουργία και συντήρηση των εγγειοβελτιωτικών έργων της περιοχής δικαιοδοσίας τους, όπως φράγματα, αρδευτικές διώρυγες, στραγγιστικές τάφροι κ.α., που συμβάλλει στην αξιοποίηση και ανάπτυξη της γεωργίας με την εφαρμογή ορθολογικών μοντέλων άρδευσης και στράγγισης. 

Ωστόσο, παρά την πολυδιάστατη αποστολή τους, στο σύνολο τους τα έργα τα οποία διαχειρίζονται είναι αρκετά παλιά, με την κατασκευή τους να χρονολογείται σε πολλές περιπτώσεις τη δεκαετία του 1960. 

Στην ίδια χρονική περίοδο τοποθετείται και το θεσμικό πλαίσιο των ίδιων των Οργανισμών, οι οποίοι στην ουσία λειτουργούν βάσει νομοθετικού διατάγματος του 1958. 

Ανά διαστήματα ελήφθησαν κάποιες…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: