Γιατί ο Έλον Μασκ αναδείχθηκε από τους Times ως το πρόσωπο της χρονιάς

Γιατί ο Έλον Μασκ αναδείχθηκε από τους Times ως το πρόσωπο της χρονιάς

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν έχει δικό του σπίτι, πόσο μάλλον έπαυλη. Μένει σε μία προκατασκευασμένη καλύβα 40 τετραγωνικών και πρόσφατα ξεκίνησε να ξεπουλάει την περιουσία του. Κάθε λίγο και λιγάκι εκτοξεύει πυραύλους και δορυφόρους. Οδηγεί ένα αυτοκίνητο που δημιούργησε ο ίδιος, το οποίο δεν καταναλώνει βενζίνη, που κι αυτό μετά βίας χρειάζεται οδηγό. Με μια κίνηση του δακτύλου του, το χρηματιστήριο εκτοξεύεται στα ύψη ή πέφτει στα τάρταρα. Ένας στρατός φανατικών ακολούθων –που εργάζεται στη Σίλικον Βάλεϊ και στη Γουόλ Στριτ– κρέμεται από κάθε του λέξη. Ονειρεύεται τη ζωή στον Άρη, ενώ κυριαρχεί στη Γη. Κυρίες και κύριοι… (δραματικοί ήχοι τυμπάνου) ο Έλον Μάσκ!
Σύμφωνα με το περιοδικό Times, αυτός είναι το πρόσωπο της χρονιάς!. Αυτός ανακηρύχθηκε από το δημοφιλές περιοδικό ως η σημαντικότερη και επιδραστικότερη προσωπικότητα του 2021.
Τα αμέτρητα εξώφυλλά του στο περιοδικό Wired, στους Times, The Atlantic, Newsweek, Fortune, Rolling Stone, ακόμη και Edibles Magazine δεν είναι ο λόγος που επελέγη για την κορυφή της ετήσιας λίστας, ειδικά για μία χρονιά (2021) με πολυκύμαντη διαδρομή. Χαρακτηρίστηκε από παγκόσμια επιτεύγματα αλλά και επώδυνες εμπειρίες. Ο Μασκ –με τα καλά και τα κακά του- εκπροσωπεί όσο κανείς άλλος το μέλλον. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Πίσω από την ανασφάλεια, τον φόβο του απρόβλεπτου, τις απανωτές αλλαγές και τη γενικότερη αναταραχή, επικρατεί η επίμονη αισιοδοξία για το μέλλον. Ένα μέλλον που μοιάζει πιο ορατό μέσα από τα μάτια του Μίδα της τεχνολογίας. Ειδικά όταν αυτός δεν περιορίστηκε στην ασφάλεια των δισεκατομμυρίων του.
Πράγματι, με τη διάκριση αυτή αναγνωρίζεται η αποστολή του. Και για του λόγου το ασφαλές, ο ίδιος βρίσκεται σε αποστολή. Αποστολή στον πλανήτη Άρη. Αποστολή να σώσει την ανθρωπότητα από την εξάρτησή της στα ορυκτά καύσιμα, τα οποία θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον πλανήτη και να αφανίσουν το ανθρώπινο είδος. Αποστολή να προστατεύσει τον ανθρώπινο εγκέγαλο από τους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που γίνονται αδίστακτοι και τις μηχανές που δίνουν τέλος στην ανθρώπινη ζωή, όπως την ξέρουμε. Μοιάζει αποφασισμένος να μετριάσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Να μεταφέρει ανθρώπους με ρουκέτες από τη μια ήπειρο στην άλλη, μέσα σε λίγα λεπτά. Ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να σώσει τον πλανήτη, αλλά και να δημιουργήσει έναν νέο, ώστε να μετοικήσει το ανθρώπινο είδος, προτού ο ήλιος εκραγεί και μετατρέψει τους ωκεανούς μας σε βραστά δοχεία με νερό, τους ουρανούς μας σε κολαστήρια γεμάτα ατμούς, τα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: