Γιατί οι γυναίκες ζητούν να γεννήσουν με καισαρική;

Γιατί οι γυναίκες ζητούν να γεννήσουν με καισαρική;

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Η καισαρική τομή είναι μία «ασφαλιστική δικλείδα», χάρη στην οποία είμαστε σε θέση πλέον να «παρακάμψουμε» τρόπον τινά τον φυσιολογικό τοκετό (ο δόκιμος όρος είναι «κολπικός» τοκετός), αν κριθεί, πως με τη διαδικασία αυτή τίθεται εν κινδύνω η υγεία της μητέρας ή του νεογνού.
Ενίοτε όμως, οι όποιες συζητήσεις γύρω από την καισαρική τομή «εξάπτουν» τα πάθη, καθότι δεν είναι σπάνιο να βρεθούν «φλογεροί πολέμιοι» της επέμβασης αυτής. Βασικό επιχείρημα είναι τα αυξανόμενα ποσοστά καισαρικών τις τελευταίες δεκαετίες. Καίτοι η αύξηση αυτή συνδέεται τόσο με «κοινωνικούς» λόγους, όσο και με αλλαγές στην κλινική πρακτική, κάποιοι πιστεύουν, πως οι μαιευτήρες καταφεύγουν στην καισαρική για λόγους «ευκολίας».

Πάντως, υπάρχουν και γυναίκες, οι οποίες εκφράζουν την επιθυμία στον ιατρό τους να υποβληθούν σε καισαρική τομή χωρίς να υπάρχει κάποιος «στενά ιατρικός» λόγος.
Μα πόσες είναι οι γυναίκες, που εκφράζουν την επιθυμία αυτή;
Απολύτως σαφή στατιστικά στοιχεία, που να καταδεικνύου το ακριβές ποσοστό των γυναικών, οι οποίες εκφράζουν προτίμηση στην καισαρική τομή έναντι του φυσιολογικού τοκετού δεν είναι διαθέσιμα. Εντούτοις, σε έκθεση των Εθνικών Ιδρυμάτων της Υγείας (National Institutes of Health – N.I.H.) των Η.Π.Α. του 2006 αναφέρεται, πως το συγκεκριμένο ποσοστό ανέρχεται στο περίπου 2,5% επί των εγκύων, ενώ φαίνεται, ότι παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.
Γιατί μία γυναίκα ενδέχεται να ζητήσει να υποβληθεί σε καισαρική τομή, αν δεν υφίστανται συγκεκριμένες ενδείξεις;

Ο πρώτος λόγος, που αναφέρουν οι περισσότερες γυναίκες, οι οποίες εκφράζουν αυτήν την επιθυμία είναι η ανησυχία τους για τον πόνο του φυσιολογικού τοκετού. Θεωρούν, πως δεν θα τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε αυτόν. Πολλές μάλιστα επιμένουν σε αυτήν την άποψη παρόλη τη διαθεσιμότητα της επισκληριδίου αναισθησίας, η οποία σε σημαντικό βαθμό έχει περιορίσει την όποια ενόχληση.
Έχει εκφραστεί κατά καιρούς η άποψη, πως οι γυναίκες αυτές δεν αισθάνονται δυσάρεστα ενώπιον της προοπτικής του φυσιολογικού τοκετού τόσο λόγω αυτού καθαυτού του πόνου, όσο εξαιτίας της αίσθησης απώλειας ελέγχου μίας κατάστασης. Ο φυσιολογικός τοκετός ενδέχεται να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή και συχνά χωρίς προειδοποίηση, ενώ ακόμα και αν ξεκινήσει δεν είναι απαραίτητο, πως εν τέλει θα «αποφευχθεί» η καισαρική τομή.

Κάποιες γυναίκες δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν το «απρόβλεπτο» και αισθάνονται μία τρόπον τινά «απειλή» από αυτό. Και ο φυσιολογικός τοκετός δεν είναι μόνον «απρόβλεπτος», αλλά στο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: