Γκάγκα από Θεσσαλονίκη: Θέλουμε συνεργασία για την καλύτερη οργάνωση του ΕΣΥ

Γκάγκα από Θεσσαλονίκη: Θέλουμε συνεργασία για την καλύτερη οργάνωση του ΕΣΥ

Την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να έρθει σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη οργάνωση και βελτίωση του ελληνικού συστήματος υγείας, εξέφρασε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Aristotle Medical Forum της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη δημοσιογράφο Π.  Γιούλτση, η κ. Γκάγκα είπε πώς «Έχουμε πάρα πολλά σχέδια να βάλουμε μπροστά και θα τα βάλουμε. Θέλουμε τη συνεργασία και θα ακούμε. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να αλλάξουν και για κάποιους μπορεί να υπάρξουν αντιρρήσεις, αλλά θα υπάρχει πάντα διάλογος».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το υπουργείο θα ακούσει τους ίδιους τους ασθενείς, καθώς εκείνοι είναι ο τελικός χρήστης των υπηρεσιών υγείας, ενώ θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, που μπορούν να βοηθήσουν και στην οργάνωση και στην επιστημονική υποστήριξη του εγχειρήματος.

Με αφορμή τις επισημάνσεις του καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο London School of Economics, Ηλία Μόσιαλου στο Forum για την ανάγκη ριζικής αναδιάρθρωσης του συστήματος υγείας στην Ελλάδα, η κ. Γκάγκα δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι «το ελληνικό σύστημα είναι εξαιρετικά υπέρ του ασθενή» καθώς όπως είπε, «οποιοσδήποτε είναι στην Ελλάδα, ανασφάλιστος ή μη, έχει υπηρεσίες υγείας και πρόσβαση και στα πιο ακριβά φάρμακα». Χαρακτήρισε καλή την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα, επισήμανε ότι σε πολύ λίγες χώρες του κόσμου μπορεί ένας ασθενής να κλείσει απευθείας ραντεβού με έναν ειδικό σε ένα τριτοβάθμιο κέντρο και να εξεταστεί σε μικρό χρονικό διάστημα και τόνισε ότι η οργάνωση πρέπει να αλλάξει.

«Είμαι απόλυτα σύμφωνη μαζί σας ότι πρέπει να έχουμε τα στοιχεία καθημερινά: πώς δουλεύει κάθε μονάδα, κάθε κλινική, τι ασθενείς βλέπει, τι μέσο όρο νοσηλείας έχει, πόσους γιατρούς έχει, πόσο προσφέρει στο σύστημα, να βρούμε κάποιους τρόπους να είναι καλύτερο το σύστημα για όλους, και για τους εργαζόμενους και για τους νοσηλευόμενους. Θέλουμε καλύτερα νοσοκομεία ξενοδοχειακά, θέλουμε παροχή πρωτοβάθμιας υγείας σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της Ελλάδας», σημείωσε, ενώ για τα μικρά νησιά και τις πολύ απομακρυσμένες περιοχές ανέφερε ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί εντελώς διαφορετικά.

 Αναφερόμενη στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, στη μάχη κατά της Covid-19, η κ. Γκάγκα είπε ότι «κατάφερε να είναι στην αγορά και μπορέσαμε να το έχουμε τόσο γρήγορα γιατί υπήρξε συνεργασία, ακαδημαϊκών, ερευνητών, της φαρμακοβιομηχανίας και των κρατών με τη χρηματοδότηση….

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: