Γκάμπι Πετίτο: Tο θρίλερ της Καρολάιν επαναλαμβάνεται… στις ΗΠΑ και απασχολεί τους πάντες

Γκάμπι Πετίτο: Tο θρίλερ της Καρολάιν επαναλαμβάνεται... στις ΗΠΑ και απασχολεί τους πάντες

H υπόθεση της 22χρονης Γκάμπι Πετίτο βρίσκεται στην κορυφή των σόσιαλ μίντια, με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες να παίζουν το ρόλο του ντετέκτιβ, μέσω του πληκτρολογίου τους. Η εξαφάνιση που συγκλόνισε την Αμερική και η σορός που γράφει τον δραματικό επίλογο σε μία περίοδο που ταλανίζεται από την πανδημία γυναικοκτονιών. Κάθε ώρα σε όλο τον κόσμο, έξι γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από άνδρα, οι περισσότερες από άνδρες της οικογένειάς τους ή από σύντροφό τους. Στην Ελλάδα, εννιά γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε εννιά μήνες.
Εξαφανίσεις, δολοφονίες, άλυτα μυστήρια, βιαιοπραγίες, γυναικοκτονίες και άλλα δεινά έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Ο ήλιος ανατέλλει, εμείς σηκωνόμαστε από τα κρεβάτια μας και μία άγνωστη μέχρι χθες τραγωδία, κρυμμένη μέσα σε τέσσερις τοίχους, έχει κορυφωθεί, φτάνοντας έτσι στο πρωινό μενού της πρώτης χαλαρής ενημέρωσης. Τότε που νωχελικά κοιτάμε το κινητό, ρουφώντας τις πρώτες γουλιές καφέ. Εκεί καταβροχθίζουμε στυγερά εγκλήματα, όπως ακριβώς μία εύπεπτη ταινία στον κινηματογράφο. Τα θύματα μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές από τη μία στιγμή, στην άλλη και κάθε λεπτομέρεια, κάθε στιγμή που αποτυπώθηκε τότε που τίποτα δεν προμήνυε το κακό, γίνεται κάτι σαν πόστερ. Η εικόνα που θα συνοδεύσει την πρόσφατη ιστορία που έμελλε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αδηφάγου κοινού. Μέχρι να αντικατασταθεί από κάτι άλλο. Κάτι χειρότερο, κάτι πιο απεχθές, κάτι «που δεν το χωράει ανθρώπινος νους».

Τις ημέρες αυτές, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τα Μέσα και ο απλός κόσμος έχει πάθει εμμονή με μία νεαρή κοπέλα. Η Γκάμπι Πετίτο ήταν νέα, όμορφη, χαριτωμένη, αφελής, απερίσκεπτη όπως όλες οι συνομήλικές της. Ήταν ξανθιά και η πλούσια χαίτη της αποτελούσε το ιδανικό περίβλημα για το εύθραυστο πρόσωπό της. Η ομορφιά της δεν είναι απειλητική, ψυχρή, απροσπέλαστη. Το αντίθετο. Όταν γελούσε, θυμίζει την κόρη, την αδελφή, την κολλητή, την κοπέλα που ίσως κάποτε αγάπησες. Σου θυμίζει μία κάποια άλλη, που δεν την έλεγαν Γκάμπι. Όποιο και αν ήταν το όνομά της, όποιες και αν ήταν οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες μπήκε στη ζωή σου, σου θυμίζει την τωρινή Γκάμπι, τη νεαρή κοπέλα το πρόσωπο της οποίας βρίσκεται μέρα νύχτα στα τηλεοπτικά δίκτυα, με τον τίτλο «εξαφανισμένη».

Πριν γίνει πρωτοσέλιδο και θέμα που πουλάει σαν τρελό, ήταν μία κοπέλα της διπλανής πόρτας που δεν είχε αποφασίσει τί θα κάνει στη ζωή της. Είχε εμμονή με το YouTube, στο οποίο ανέβαζε βίντεο και ήλπιζε να αποκτήσει λογαριασμό με αρκετούς ακολούθους ώστε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: