Γλυκιά γεύση από τη σύντομη δοκιμή του Hyundai Bayon

Γλυκιά γεύση από τη σύντομη δοκιμή του Hyundai Bayon

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Μια διαφορετική πρόταση για όσους δεν ενθουσιάζονται με τα SUV
Η αγορά στην κατηγορία των Β-SUV αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό και οι κατακσυαστές δεν θέλουν να μείνουν πίσω στις εξελίξεις Γι’ αυτό και η Hyundai, μια εταιρία τα μοντέλα της οποίας εδώ και χρόνια είναι δημοφιλή στο κοινό, έχοντας πλέον αποκτήσει (και μέσω των αγώνων) την εκτίμηση του κόσμου σε περισσότερους τομείς από το value for money που την ανέδειξε.
Πρόσφατα λοιπόν η Hyundai αποφάσισε να βάλει «δίπλα» στο δημοφιλές SUV Kona, ένα crossover της ίδιας κατηγορίας με το όνομα Bayon. Λίγες ημέρες αφού δημοσιεύσαμε (5/7) το άρθρο για την άφιξη του μοντέλου στην χώρα μας, κληθήκαμε να οδηγήσουμε για λίγες ημέρες την έκδοση 1.0 Τ-GDi με τον βενζινοκινητήρα 1.000 κ.εκ. και ισχύος 100 ίππων που μεταφέρονται από 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο στους εμπρός τροχούς.
Πρωί του Ιούλη λοιπόν με το θερμόμετρο στα κόκκινα, ραντεβού με το κατάμαυρο Bayon και άντε μετά να είσαι αντικειμενικός… Ας είναι. Τουλάχιστον διαπιστώσαμε ότι το σύστημα ψύξης της καμπίνας είναι αποτελεσματικό.
Συνδυασμός ευρυχωρίας και ευελιξίας
Στρογγυλοκαθίσαμε στην θέση οδήγησης, διαπιστώνοντας ότι, το μόλις 2,5 εκατοστά μικρότερο από το Kona και 14 εκατοστά μεγαλύτερο από το i20 όχημα, εκμεταλλεύεται το μεγάλο (2.580 χλστ) μεταξόνιο και διαθέτει άνετους χώρους για εμπρός και πίσω επιβάτες. Ταυτόχρονα δεν έχει ενοχλητικές εργονομικές ατέλειες, ενώ η περιφερειακή ορατότητα πάσχει μόνο μστις πίσω γωνίες λόγω της μεγάλης διατομής των «υποστυλωμάτων» της οροφής.
Μεγάλος και ο χώρος αποσκευών που χωρά έως 411 λίτρα αποσκευών, αλλά δεν έχει ρεζέρβα παρά το ότι η θέση της βρίσκεται ατόφια στο κάτω μέρος και πάει χαμένη με μια πλαστική θήκη και τα εξαρτήματα του κιτ επισκευής ελαστικού (αποδεδειγμένα ελλειμματικού για τους ελληνικούς δρόμους).

Ακόμα χειρότερο το ότι, τα 165 χλστ. που απέχει το Bayon από το έδαφος, μαζί με τα υψηλού προφίλ ελαστικά (195/55/16) που φορούσε το αυτοκίνητο της δοκιμής μας επιτρέπουν τις χωμάτινες διαδρομές, όπου αν σε πιάσει λάστιχο δύσκολα «καθαρίζεις» χωρίς –έστω- ρεζέρβα ασφαλείας.Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, η εταζέρα που κρύβει τις αποσκευές από τους αδιάκριτους, μπορεί «γλιστρώντας» να αποθηκευτεί στις πλάτες των πίσω καθισμάτων, έτσι ώστε να μην εμποδίζει την φόρτωση αντικειμένων που καλύπτουν όλο το ύψος του πορτμπαγκάζ.
Κατά τα λοιπά, ο μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη πολυμέσων (περιλαμβάνει ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto) είναι εύχρηστα και ευανάγνωστα συστήματα πληροφόρησης και ενεργοποίησης περιφερειακών…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: news.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: