Γράμμα στον Βασίλη Σπανούλη: Εσύ παλικάρι μου πίστευες ότι ο κόσμος σού ανήκει

Γράμμα στον Βασίλη Σπανούλη: Εσύ παλικάρι μου πίστευες ότι ο κόσμος σού ανήκει

Αγαπητέ μου Βασίλη,

Είμαι καλά, το αυτό επιθυμώ και δι’ υμάς, όπως άρχιζαν οι επιστολές της παλιάς εποχής…

Εύχομαι να πιάσει η ευχή μου, διότι ειλικρινά αναρωτιέμαι πόσο καλά μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που ξαφνικά αφήνει την μπάλα του αδέσποτη, ενώ -όπως λένε και στο χωριό μου- είναι ούλος του μπάσκετ!

Δεν ξέρω πώς το λένε αυτό στο δικό σου το χωριό, αλλά το νόημα δεν αλλάζει, άλλωστε πριν από πέντε χρόνια που σου ζήτησα να αυτοσυστηθείς μου είχες πει αυτολεξεί ότι “είμαι ένας ψυχάκιας”.

Αγαπητέ μου ψυχάκια, λοιπόν…

Πρώτα απ’ όλα να είσαι καλά και όπως σου είχε ευχηθεί πριν από τρεις μήνες μέσω του SPORT24 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: “Να χαρείς τη ζωή σου, διότι έχεις κάνει πολλές θυσίες, να είσαι ευτυχισμένος μαζί με την οικογένεια σου και να κάνεις αυτό που γουστάρεις“!

Στ’ αλήθεια δεν ξέρω τι γουστάρεις να κάνεις…

Αυτή τη στιγμή που ακόμη ψάχνεις τα πατήματα της επόμενης ζωής σου, μπορεί να μην το ξέρεις κι εσύ ο ίδιος…

Είναι περιττό να περιγράψω πόσο ανταγωνιστικός, φιλόδοξος, δυναμικός, μαχητικός, πεπεισμένος για τον εαυτό σου και εγωιστής είσαι, άλλωστε αυτά αποτελούν τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου…

Λέων, μαθές!

Τα λιοντάρια είναι οι βασιλιάδες της ζούγκλας, φαντάζομαι πως κάποιο σχετικό παραμυθάκι θα έχεις πει στα έξι παιδιά σου… Γελώ τώρα που το γράφω αυτό, αλλά θυμάμαι μια ατάκα του Ντέιβιντ Μπλατ πριν από τρία χρόνια στο Ηράκλειο…

Του ζήτησα να σε χαρακτηρίσει με μια λέξη…

“Θρύλος” μου απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ύστερα γέλασε και συμπλήρωσε: “Αλλά πώς γίνεται ένας θρύλος να έχει πέντε παιδιά;”. Αστειευόταν, στο μεταξύ εσύ γέννησες και έκτο παιδί και πέρα από το επίδομα πολυτεκνίας, σου χρειάζεται κι ένα βαν για να πηγαινοέρχεστε!

Πολλές φορές σε αναζήτησα στο τηλέφωνο και μου επέστρεφες την κλήση την επόμενη μέρα.

“Συγνώμη, αλλά κάποιο από τα παιδιά είχε πάρει το κινητό μου” δικαιολογούσουν. Ηθικό δίδαγμα: εκτός από βαν, χρειάζεσαι και μια βόλτα στον πλησιέστερο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

Σε γνώρισα όταν ήσουν έφηβος κι ενώ δεν είχες, λέει, γεμίσει το μάτι του Τάσου Δελημπαλταδάκη που σε κόζαρε σε ένα ματς Ιωνικός Νικαίας – Λάρισα και θεώρησε πως έχασε τον χρόνο του!

Έκτοτε το φυσάει και δεν κρυώνει, θεωρώντας πως αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του στο μπάσκετ. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν εμπιστεύονται τον εαυτό τους και πάσχουν από χαμηλή αυτοεκτίμηση…

Εσύ πάλι, καμία σχέση: εξ απαλών ονύχων, από τότε που σε πήγε ο συχωρεμένος ο πατέρας σου στο Αλεξάνδρειο για να δείτε ένα ματς του Αρη και σε μάγεψε η…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: