ΓΣΕΒΕΕ και ΓΣΕΕ: Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί σε ελλείμματα τον ΟΑΕΔ

ΓΣΕΒΕΕ και ΓΣΕΕ: Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί σε ελλείμματα τον ΟΑΕΔ

«Ο ΟΑΕΔ αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί κεντρικό βραχίονα του υπουργείου Εργασίας για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Στηρίζεται από την κυβέρνηση και θα στηρίζεται, και όσοι πόροι χρειαστούν θα δοθούν από την κυβέρνηση για τη διαμόρφωση προγραμμάτων υπέρ των ανέργων». Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στις αιτιάσεις συνδικαλιστικών και παραγωγικών φορέων, ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί σε μεγάλα ελλείμματα τον Οργανισμό και θέτει σε κίνδυνο τα προγράμματα στήριξης των ανέργων.  

Στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την ακρόαση φορέων επί του νομοσχεδίου “Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων”, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΓΣΕΕ και η ομοσπονδία των εργαζομένων του ΟΑΕΔ, είπαν ότι το όφελος της μείωσης των εισφορών για τους εργαζόμενους θα είναι μικρό, αλλά αυτά που διακυβεύονται είναι μεγάλα, διότι μένουν στον αέρα σημαντικά προγράμματα για τη στήριξη των ανέργων αλλά και τα προγράμματα ενεργητικών πολιτικών στήριξης της απασχόλησης, που ιδίως σε αυτή την περίοδο της κρίσης, είναι σημαντικά. Σε αντίθετη κατεύθυνση από ΓΣΕΒΕΕ και ΓΣΕΕ κινήθηκε ωστόσο το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που υπογράμμισε ότι «οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές αποτελούσαν τροχοπέδη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά και την για την πρόσληψη νέου προσωπικού».

Η στάση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΓΣΕΕ αλλά και τα όσα είπε η ομοσπονδία των εργαζομένων του ΟΑΕΔ προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εργασίας, που ζήτησε από τους συνδικαλιστές να… «βάλουν τα ψηφαλάκια σε δεύτερη μοίρα για το καλό της Ελλάδα».

Βρούτσης: Όχι τα ψηφαλάκια μπροστά από την πατρίδα!

«Ακούστηκαν απόψεις καθαρά αντιεπιστημονικές. Η παγκόσμια βιβλιογραφία, όλοι οι φορείς της χώρας και οι σοβαροί επίσημοι θεσμοί των εργαζομένων, αλλά και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας και της πλευράς των επιχειρήσεων, εδώ και πολύ καιρό, συνεχώς μας βομβάρδιζαν με το αίτημα της μείωσης των εισφορών, με το σκεπτικό ότι είναι απαράδεκτα υψηλές, αποτελούν αντικίνητρο για προσλήψεις και υπονομεύουν τη νομιμότητα, διότι ενισχύουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό – και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές κινητροδοτούν την παραβατικότητα. Αυτό που λέω δεν είναι μόνο δικές μου διαπιστώσεις, είναι διαπιστώσεις όλης της Ελλάδας», είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: