Η Αγάπη δεν αφήνει Σημάδια!

Η Αγάπη δεν αφήνει Σημάδια!

«Ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί, είναι καταδικασμένο».

 

Με τη χαρακτηριστική ατάκα του Αμερικανού συγγραφέα Χένρυ Μίλλερ και με σύνθημα «Embrace Change», το Mediterranean College διοργανώνει ένα μεγάλο και επίκαιρο -όσο ποτέ- αφιέρωμα, με τίτλο «Η Αγάπη δεν Αφήνει Σημάδια», με ευθύνη των Σχολών Ψυχολογίας & Επιστημών της Αγωγής, στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Κολλεγίου και με την υποστήριξη των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών ΚΜΟΠ (Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας) & ΕΛΙΖΑ.

 

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών {Women’s World Summit Foundation (WWSF)- και την 25η Νοεμβρίου -Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών (Γενική Συνέλευση ΟΗΕ)- το 1ο Ιδιωτικό Αγγλόφωνο Κολλέγιο της Ελλάδας ανοίγει τον φάκελο ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, εστιάζοντας στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών & παιδιών! Στο πλαίσιο του αφιερώματος έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις. Επίσης, ο θεματικός αυτός κύκλος θα κλείσει με την υποστήριξη των σκοπών του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΕΛΙΖΑ.

Δράσεις:

Την Πέμπτη, 25η Νοεμβρίου & ώρα 17:00-19:00, στο Lecture Hall του Mediterranean College Αθήνας (Κτίριο οδού Πελλήνης 8), θα πραγματοποιηθεί η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ** Ημερίδα του ΚΜΟΠ, με θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Περιγράφοντας το απερίγραπτο». 

Μάθε περισσότερα για την εκδήλωση & Δήλωσε τη Συμμετοχή σου.

Την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου & ώρα 6μμ-9μμ, θα πραγματοποιηθεί το Webinar «Η Μαύρη Ντάλια: Το Χρονικό μιας Κακοποίησης», στο οποίο θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες κοινωνικό-ψυχολογικές, ιατρικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις στην κακοποίηση των γυναικών. 

Μάθε περισσότερα για την εκδήλωση & Δήλωσε τη Συμμετοχή σου

Τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου & ώρα 18:00-20:30, θα πραγματοποιηθεί το 3ο και τελευταίο Webinar «Παιδική Κακοποίηση & Παραμέληση: Αναγνώριση, Πρόληψη & Αντιμετώπιση», στο οποίο θα παρουσιαστούν οι μορφές κακοποίησης και θα αναδειχθούν οι τρόποι αντιμετώπισης περιστατικών παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης, από επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης. 

Μάθε περισσότερα για την εκδήλωση & Δήλωσε τη Συμμετοχή σου

Γίνετε συνοδοιπόροι του ΕΛΙΖΑ, του Σωματείου το οποίο εργάζεται για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης και τον πρώιμο εντοπισμό των περιστατικών με υποψία κακοποίησης του παιδιού. Βασική προτεραιότητα του Eliza είναι να παρέμβει προλαμβάνοντας τις δυσχερείς συνέπειες της κακοποίησης, πριν αυτή σημαδέψει για πάντα την παιδική και αργότερα την ενήλικη ζωή του ατόμου. Δείξτε τη στήριξή σας για την υλοποίηση…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: