Η AstraZeneca ελπίζει να διευθετήσει τη νομική διένεξη με την ΕΕ για το εμβόλιό

Η AstraZeneca ελπίζει να διευθετήσει τη νομική διένεξη με την ΕΕ για το εμβόλιό

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

H AstraZeneca ελπίζει ότι θα διευθετήσει μια νομική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις παραδόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 τις ερχόμενες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος, τερματίζοντας ενδεχομένως μια διαμάχη που απασχόλησε πολύ τη φαρμακοβιομηχανία και τις Βρυξέλλες φέτος.

Η εταιρία διεξάγει συνομιλίες με την ΕΕ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρουντ Ντόμπερ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της βιοφαρμακευτικής εταιρίας.

“Ελπίζουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε μια διευθέτηση”, είπε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα πως οι πωλήσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 έφθασαν τα 1,17 δισεκ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο και αύξησε τις προβλέψεις για το μέλλον.

Ο αριθμός αυτός ανταποκρίνεται στην παράδοση περίπου 319 δισεκ. δόσεων σε όλο τον κόσμο, τις οποίες πωλεί σε τιμή κόστους, χωρίς κέρδος. Οι πωλήσεις αντιπροσωπεύουν 572 εκατ. δολάρια στην Ευρώπη και 455 εκατ. στις αναδυόμενες χώρες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του σουηδοβρετανικού ομίλου.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου την περίοδο αυτή αυξήθηκε 20% σε ετήσια βάση στα 15,5 δισεκ. δολάρια και τα καθαρά κέρδη του ομίλου κατά 40% στα 2,1 δισεκ.

Ο όμιλος υποστηρίζει πως η πρόοδος στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων του σε ανάπτυξη και η πρόσφατη απόκτηση της Alexion υποστηρίζουν την ανάπτυξή του περαιτέρω μακροπρόθεσμα.

Η AstraZeneca αυξάνει επίσης τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα ολόκληρου του έτους προκειμένου κυρίως να αντανακλούν τη συμβολή της Alexion, η εξαγορά της οποίας έχει μόλις ολοκληρωθεί, αλλά χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πωλήσεις του εμβολίου κατά της COVID-19.

“Η AstraZeneca δημιούργησε μια νέα περίοδο ισχυρής ανάπτυξης χάρη σε μια στέρεα επίδοση σε όλες τις περιοχές και σε όλες τις παθολογίες”, κυρίως στην ογκολογία, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Πασκάλ Σοριό.

Ο σουηδοβρετανικός φαρμακευτικός όμιλος ανακοίνωσε στα μέσα Ιουλίου ότι εξασφάλισε την έγκριση του Ηνωμένου Βασιλείου για την εξαγορά έναντι 39 δισεκ. δολαρίων της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρίας Alexion η οποία ειδικεύεται σε σπάνιες ασθένειες.

“Η AstraZeneca εξακολουθεί να αναγνωρίζει τους κινδύνους και τις σημαντικές αβεβαιότητες που συνδέονται με την επίδραση της COVID-19, περιλαμβανομένης της ενδεχόμενης επίδρασης νέων φαρμάκων κατά του ιού που βρίσκονται τώρα σε κλινική ανάπτυξη”.

Την παρασκευή του εμβολίου κατά της COVID-19 της AstraZeneca, από τα πρώτα στην αγορά παρόλο που ο όμιλος δεν είχε μέχρι τότε μεγάλη παρουσία στα εμβόλια, ακολούθησαν πολλά προβλήματα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: