Η δέσμη μέτρων Τσίπρα για ενίσχυση Παιδείας και Υγείας

Η δέσμη μέτρων Τσίπρα για ενίσχυση Παιδείας και Υγείας

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
[email protected]

Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της δραματικής υποστελέχωσης και της χρόνιας υποχρηματοδότησης στους χώρους της Παιδείας και της Υγείας κατέθεσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ανακοινώνοντας τις προτάσεις του για την ανάταξη του δοκιμαζόμενου τομέα της εκπαίδευσης ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον διορισμό 20.000 μόνιμων δασκάλων και Καθηγητών της και εξίσωση της Ελλάδας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς τους αναπληρωτές. Ακόμη προανήγγειλε ότι αν εκλεγεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει ρήτρα αυτόματης πρόσληψης, ώστε αυτόματα να διορίζεται ένας εκπαιδευτικός για κάθε ένα που θα συνταξιοδοτείται.

Διπλασιασμός της χρηματοδότησης και των μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα άρει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ και σε αυτό το πλαίσιο προανήγγειλε διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων αλλά και του αριθμό των μελών ΔΕΠ. «Εμείς στα πανεπιστήμια θέλουμε δασκάλους και καθηγητές, δεν θέλουμε αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί να πάνε στη γειτονιά, να πάνε στη γειτονιά για ν’ αντιμετωπίσουν το έγκλημα, που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά. Περαιτέρω διαβεβαίωσε ότι η φοίτηση στα μεταπτυχιακά προγράμματα θα είναι δωρεάν και επισήμανε ότι τα πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα θα χρηματοδοτούνται περαιτέρω με ειδικές προβλέψεις. Ακόμη δεσμεύτηκε για την επαναφορά του συστήματος εισαγωγής των λεγόμενων «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών, που παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο με μόνο προαπαιτούμενο την απόκτηση του απολυτηρίου. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τη λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και θα παρέχουν επαγγελματικό πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Συμπλήρωσε ακόμη ότι θα διαμορφωθεί Εθνικό Σχέδιο Φοιτητικής Στέχης και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει «τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής» η οποία όπως κατήγγειλε «είχε στόχο να συρρικνώσει τα περιφερειακά πανεπιστήμια για να δώσει τους νέους μας πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια».

Στροφή σε μόνιμους υγειονομικούς

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαίωσε ότι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει στροφή και στον χώρο της Υγείας…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: