“Η ΕΕ οφείλει να στηρίζει τη δημοκρατία” δήλωσε ο Ν.Δένδιας για τη Λευκορωσία-Για την Τουρκία τι ισχύει;

"Η ΕΕ οφείλει να στηρίζει τη δημοκρατία" δήλωσε ο Ν.Δένδιας για τη Λευκορωσία-Για την Τουρκία τι ισχύει;

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

"Η ΕΕ οφείλει να στηρίζει τη δημοκρατία" δήλωσε ο Ν.Δένδιας για τη Λευκορωσία-Για την Τουρκία τι ισχύει;

Η υποστήριξη της δημοκρατίας και όσων αγωνίζονται γι΄ αυτή δεν μπορεί να γίνεται …κατά περίπτωση από την ΕΕ. Ορθώς λοιπόν παίρνει μέτρα κατά της Λευκορωσίας αλλά όταν έχει τηρήσει και τηρεί παθητική στάση σε όσα γίνονται στην Τουρκία, ποιο ειδικό βάρος πιστεύουν οι Ευρωπαίοι ότι έχουν οι αποφάσεις τους;

Σ΄ ότι αφορά στην Ελλάδα ,ουδείς προτείνει ή πιστεύει ότι θα ΄πρεπε να διαφοροποιηθεί από την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή κατά της Λευκορωσίας. Το να έχει όμως πιο προωθημένες θέσεις και να παριστάνει ξανά το μαθητή που θέλει να πάρει “άριστα 10” από τους Ευρωπαίους, μάλλον κακό μας κάνει…

Οι δηλώσεις Δένδια στο Euronews:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί «να δείξει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την κοινωνία της Λευκορωσίας στις προσπάθειές της να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Euronews, σχολιάζοντας τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας που αποφασίστηκαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

Όπως επεσήμανε οι κυρώσεις δεν «είναι ενάντια στην οικονομία της Λευκορωσίας, είναι ενάντια στο καθεστώς της Λευκορωσίας».

«Δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair», τόνισε. «Η Ελλάδα – καθώς το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βίλνιους – εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων».

Ερωτηθείς για το αν με αυτές τις κυρώσεις ο Λουκασένκο θα μπορούσε να στραφεί περαιτέρω προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο κ. Δένδιας σημείωσε «ότι αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση – λόγω των αρχών της, λόγω των αξιών της, λόγω του DNA της – οφείλει να υποστηρίζει τη δημοκρατία και όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφία», κατέληξε.

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: