Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για το ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς;

Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για το ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς;

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για το ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς;

Γαλλία και Γερμανία έχουν ανακοινώσει την πρόθεση τους να προχωρήσουν στην κατασκευή του επόμενου μαχητικού αεροσκάφους 6ης γενιάς, το οποίο θα αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος εναέριας άμυνας. Η Ισπανία έσπευσε να δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο εγχείρημα, το οποίο σε επίπεδο σχεδιασμού και συμφωνιών προχωρά.

Η γερμανική MTU Aero Engines, η γαλλική Safran Aircraft Engines και η ισπανική ITP Aero συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να κατασκευάσουν έναν κινητήρα για την τροφοδοσία του Next-Generation Fighter (NGF). Έως ότου οι τρεις εταιρείες αναπτύξουν το νέο κινητήρα για το NGF, θα τροφοδοτείται από τους κινητήρες M88 των Rafale.
Το ερώτημα που έχουμε θέσει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το εγχείρημα για το “επόμενο μαχητικό” παραμένει αναπάντητο: η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται να ΄χει συμμετοχή; Θα την “πατήσει” ακόμη μία φορά μένοντας έξω από ένα σημαντικό “πολυεθνικό” πρόγραμμα και θα τρέχει μετά να ζητά “συμμετοχή”, όπως έγινε και με το F-35; Δεν ενδιαφέρεται να ενημερωθεί έστω για το τι σχεδιάζουν Γερμανοί-Γάλλοι -Ισπανοί; Δεν ενδιαφέρεται να μπει νωρίς και με ευνοϊκούς όρους σ΄ ένα πρόγραμμα που μπορεί και να πετύχει; Δεν ενδιαφέρεται να δώσει πραγματική ευκαιρία στην ΕΑΒ κι όχι απλά να λένε ότι θέλουν κατά τ΄ άλλα να τη σώσουν;

Από το 2019, με επιστολή της προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομίας η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας είχε προτείνει να μπει άμεσα η Ελλάδα “στο πρόγραμμα του νέου ευρωπαϊκού μαχητικού αεροσκάφους 6ης γενιάς FCAS”. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ελληνικές εταιρείες μέλη την Ένωσης “προκειμένου δε να διασφαλιστούν τα προαναφερθέντα σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα για την άμυνα και ασφάλειά μας, καθώς και για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, είναι πάρα πολύ σημαντικό να ληφθεί απόφαση συμμετοχής στο υπόψη πρόγραμμα από το αρχικό στάδιο ανάπτυξής του”.
Με απλά λόγια οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Άμυνας “φωνάζουν” να μην χαθεί ακόμη μία ευκαιρία εισόδου της χώρας σ΄ ένα τεράστιο αεροναυπηγικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει να πάει μπροστά όχι μόνο η Πολεμική Αεροπορία, αλλά και η αμυντική βιομηχανία. Για όσους αναρωτηθούν δικαιολογημένα “τι κάνουμε μέχρι τότε” , η συνέντευξη που έδωσε ο Πτέραρχος Βαγγέλης Γεωργούσης δίνει απαντήσεις.

Η επιστολή:
Σύμφωνα με εκτεταμένα δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν να αναπτύξουν το νέο Ευρωπαϊκό Μαχητικό Αεροσκάφος 6ης γενιάς FCAS (Future Combat Air System), ενώ παράλληλα οι δυο κυβερνήσεις εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στο πρόγραμμα. Την ενέργεια αυτή ήλθε να ενισχύσει η Ισπανία η οποία προ ολίγων εβδομάδων αποφάσισε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και ήδη υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με τις προαναφερθείσες χώρες.
Το FCAS είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εναέριας μάχης που ενσωματώνει υφιστάμενες και μελλοντικές πλατφόρμες σε ένα ολοκληρωμένο…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: