Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας

Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας

  «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία όμως ότι είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής και ότι η γεωπολιτική αναταραχή, η οποία θα προκληθεί, θα έχει και οικονομικές επιπτώσεις. Όμως το τίμημα της ελευθερίας, για το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε, είναι πολύ υψηλό. Η χώρα μας βρέθηκε πάντα, στα 201 χρόνια ανεξαρτησίας και αγώνα για την ελευθερία, με την σωστή μεριά της ιστορίας, και το ίδιο θα κάνει και τώρα».

   Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

   Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σκοτεινή ημέρα για την Ευρώπη» την 24η Φεβρουαρίου, όπου όπως είπε «για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε οργανωμένη και μαζική εισβολή σε ευρωπαϊκό κράτος».

   Παράλληλα επισήμανε ότι δικαιώθηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ αυτών και ο ίδιος, που τάχθηκαν υπέρ της ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας και της ανάγκης απόκτησης από την Ευρώπη μιας ισχυρής αποτρεπτικής δύναμης, και προειδοποίησε ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σημαντικές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας.

   «Χαίρομαι που η πρότασή μου να επεξεργαστεί και να καταθέσει άμεσα η Επιτροπή προτάσεις για το πώς μπορούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να στηρίξουμε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις έγινε αποδεκτή. Αναμένουμε να συζητήσουμε αυτές τις προτάσεις στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» τόνισε επίσης ο κ.Μητσοτάκης.

   Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας, ειδικά στην Μαριούπολη, και σε περίπτωση που υπάρξουν Έλληνες, οι οποίοι θέλουν να φύγουν, η χώρα θα τους υποδεχθεί “με ανοιχτές αγκάλες”. Προσέθεσε, όμως, ότι ταυτόχρονα οφείλουμε να στηρίξουμε και τις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες θα δεχθούν έντονες προσφυγικές ροές, όπως αυτές οι χώρες βοήθησαν όταν η Ελλάδα δέχθηκε τη δική της επίθεση στα σύνορά της στον Έβρο.

   «Έτσι πρέπει κι εμείς να σταθούμε δίπλα τους και να τους προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια, για να μπορέσουν να υποδεχθούν τους δεκάδες χιλιάδες, μπορεί και εκατοντάδες χιλιάδες, πρόσφυγες, οι οποίοι ενδεχομένως να αναζητήσουν καταφύγιο σε αυτές τις χώρες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

   Όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης, η Ελλάδα αγωνιζόταν πάντα για την επιβολή του διεθνούς δικαίου και κατά συνέπεια, η κρίση αυτή αναδεικνύει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την ανάγκη να υπερασπιστούμε ένα διεθνές σύστημα κανόνων, το οποίο στον πυρήνα του θα έχει το απαραβίαστο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: