Η Ελλάκτωρ ανέλαβε την αποκατάσταση της Διώρυγας Κορίνθου

Η Ελλάκτωρ ανέλαβε την αποκατάσταση της Διώρυγας Κορίνθου

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Ο όμιλος Ελλάκτωρ αναλαμβάνει – μέσω της θυγατρικής Ακτωρ –  την αποκατάσταση των ζημιών στη Διώρυγα Κορίνθου, η οποία παραμένει κλειστή για τη ναυσιπλοϊα, λόγω  κατάπτωσης χωμάτινων όγκων.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 34 εκατ. ευρώ. Η Ακτωρ μειοδότησε προσφέροντας έκπτωση 4,47% στη φάση της τελικής διαπραγμάτευσης, όταν οι τρεις υποψήφιοι ανάδοχοι κλήθηκαν να υποβάλουν βελτιωμένες προσφορές.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, εντός του Ιανουαρίου, καθώς το έργο εξαιρείται από τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, λόγω της κατεπείγουσας και έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που καλύπτει.

Σε δήλωσή του, ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, σημείωσε πως η απόφαση εξαίρεσης από περιβαλλοντική αδειοδότηση για τη Διώρυγα της Κορίνθου αφορά στην εκτέλεση τεχνικών έργων επείγοντος χαρακτήρα.

“Επιταχύνουμε τις διαδικασίες ώστε οι εργασίες αποκατάστασης να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω των κατάλληλων μέτρων που η απόφαση επιβάλλει”, είπε ο κ. Ταγαράς

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: