Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια ηγέτιδα στις εξαγωγές | ΣΚΑΪ

Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια ηγέτιδα στις εξαγωγές

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Η ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας από τους σημαντικότερους παραγωγικούς και εξαγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας στον πρωτογενή τομέα.

Ενδεικτικός είναι και ο δείκτης αύξησης από χρονιά σε χρονιά, αφού οι εξαγωγές ελληνικής τσιπούρας και λαβρακιού το 2019 αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια στην Ευρώπη και τον κόσμο

Ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας, με παρουσία 40 χρόνων στην Ελλάδα, αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους ζωικής παραγωγής του πρωτογενούς τομέα λόγω της συμβολής του στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας κατέχουν τη δεύτερη θέση των εξαγωγών της Ελλάδας σε αγροτικά προϊόντα, με αξία σχεδόν €500εκ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΣΤΑΤ, το 2019. 

H ελληνική παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού αντιπροσωπεύει σήμερα περισσότερο από το 60% της παραγωγής αυτών των ειδών στην Ε.Ε. και κοντά στο 30% της παραγωγής των Μεσογειακών ειδών διεθνώς. Τα ελληνικά ψάρια εξάγονται αυτή τη στιγμή σε πάνω από 35 χώρες  καθιστώντας την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια μία ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο. Στην μετά-Brexit εποχή, η Ελλάδα είναι leader στην παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού στην Ευρώπη και κατέχει την 3η θέση στον κόσμο!

Ιχθυοκαλλιέργεια και υπεραλίευση
 
Ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας έχει παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οφείλεται και στην ευαισθητοποίηση κατά της υπεραλίευσης και στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων. Αν βασιζόμασταν αποκλειστικά στην ελεύθερη αλιεία για να καλύψουμε τις παγκόσμιες διατροφικές ανάγκες σε ψάρι, θα αποδεκατίζαμε τους ελεύθερους πληθυσμούς, προκαλώντας ανεπανόρθωτή ζημιά. Οι υδατοκαλλιέργειες, λοιπόν, αποτελούν την πλέον βιώσιμη ύλη.

Ήδη από το 2003, η παραγωγή αλιευτικών προϊόντων στην Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την υδατοκαλλιέργεια. Σήμερα, το 63% της εγχώριας παραγωγής αλιευτικών προϊόντων προέρχεται από την υδατοκαλλιέργεια και μόλις το 37% από την αλιεία. (Πηγή: Ετήσια Έκθεση ΣΕΘ 2019)

Κύρια είδη εκτροφής στην Ελλάδα η τσιπούρα και το λαβράκι

Τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας αποτελούν το 85% του συνολικού όγκου και το 98% της συνολικής αξίας παραγωγής αλιευτικών προϊόντων στη χώρα μας. Μετά από μια μακρά περίοδο προσαρμογής και μια εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία αναδιάρθρωσης του κλάδου, η παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού ανήλθε το 2019 σε 120.500 τόνους αξίας 546 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 3% ως προς…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: