Η Εθνική “ροκάνισε” τους δείκτες του ΧΑ, λόγω MSCI

6μηνα "έντοκα" γραμμάτια που... χρεώνουν τόκο 0,41%

Μετά από 4 ημέρες αργής διολίσθησης, ο προβληματισμός διαδέχεται την αισιοδοξία στο ΧΑ και όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά για την περαιτέρω πορεία της αγοράς σε βραχυχρόνιο ορίζοντα. Εκδηλη η επιφυλακτικότητα, αποτυπώνεται στην εικόνα της σημερινής συνεδρίασης, που ολοκληρώθηκε με τους βασικούς δείκτες να τερματίζουν στα χαμηλά ημέρας, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ο ΓΔ σημείωσε άνοδο περίπου 0,7% χάρις στα σημαντικά κέρδη της Δευτέρας. Μεικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με οριακά κέρδη στη Φρανκφούρτη και απώλειες 0,5% το Λονδίνο, σε πτωτική τροχιά οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ανακάμπτουν τα ομόλογα των δημιοσιονομικά ασθενών χωρών της Ευρωζώνης (υποχωρούν οι αποδόσεις τους που ανέβαιναν το πρωι). Στο ΧΑ καθοριστική ήταν η επίδραση της μίας και μοναδικής αλλαγής που έγινε στον δείκτη MSCI Standard της Morgan Stanley, όπου εντάχθηκε η ΔΕΗ, αλλά όχι και η Εθνική Τράπεζα όπως ανέμενε η αγορά, ενώ παρέμεινε η Jumpo, της οποίας η διαγραφή είχε προεξοφληθεί. 

Λόγω αυτής της “αναβάθμισης” που αναμένεται ότι θα φέρει νέες τοποθετήσεις, η μετοχή της ΔΕΗ ανέκαμψε σημειώνοντας +2,7% (και έκλεισε +0,6) μετά από τρεις μέρες μεγάλων απωλειών. Σε παράλληλη τροχιά η Jumbo (+1,3%).Αντίθετα, η διάψευση των προσδοκιών για ένταξη της Εθνικής στον MSCI, έστειλε τη μετοχή της στο -3,1%, επηρεάζοντας το γενικότερο κλίμα στην αγορά και τη διαμόρφωση του τραπεζικού δείκτη, που υποχώρησε κατά 1,2% 

“Καλά νέα” για την αγορά τα ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα 9μηνου από ΕΛΠΕ και ΟΤΕ, που συνοδεύτηκαν από ανακοινώσεις για μερίσματα.

Οσον αφορά τη δυναμική του ΧΑ και τις προσδοκίες για την επόμενη εβδομάδα, αναλυτές επισημαίνουν ως ενθαρρυντική ένδειξη το γεγονός ότι παρά την πτώση των τελευταίων τεσσάρων ημερών, οι βασικοί δείκτες παραμένουν πάνω από τη στενή ζώνη συσσώρευσης όπου είχαν κινηθεί τις προηγούμενς εβδομάδες. Ο ΓΔ  συνεχίζει να “βλέπει” την καθοριστική αντίσταση στην περιοχή των 923-927 μονάδων, που η διάσπασή της θα ανοίξει το δρόμο για έναν νέο κύκλου ανόδου, με πρώτο στόχο τις 950 μονάδες.

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν σήμερα σε πλαγιοκαθοδική τροχιά μετά το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης. Ολοι έκλεισαν κοντά στα χαμηλά ημέρας. Μεγαλύτερες οι απώλειες του τραπεζικού  δείκτη,,που επηρεάζεται από την πτώση της Εθνικής.Ο Γενικός Δείκτης πήγε ανοδικά μέχρι τις 922,52 μονάδες (+0,51%). Γυρίζοντας καθοδικά τερμάτισε στο απόλυτο χαμηλό ημέρας (913,94 μονάδες) με απώλειες -0,42%.Κατά 0,44% υποχώρησε ο FTASE25 της μεγάλης…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: