Η ΕΥΑΘ θα ζητήσει 80 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η ΕΥΑΘ θα ζητήσει 80 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Τη σωστή στιγμή στο κατάλληλο τίμημα θα πωληθεί το ποσοστό 24% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΥΑΘ ΑΕ, ενώ η βορειοελλαδική εταιρεία θα υποβάλλει αίτημα για την εξασφάλιση κονδυλίων ύψους 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να υλοποιήσει ώριμα έργα. Αυτά επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), βασικού μετόχου της ΕΥΑΘ ΑΕ, Ράνια Αικατερινάρη, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε από τα στελέχη της Βορειοελλαδικής εταιρίας.

Για την πώληση του 24% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΥΑΘ ΑΕ, σημείωσε ότι δεν υπάρχει χρονική πίεση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία και υπογραμμίζοντας ότι θα «γίνει σε κατάλληλη συγκυρία», τόνισε ότι «η αξία και το τίμημα πώλησης του προαναφερόμενου ποσοστού, πρέπει να αντικατοπτρίζει της αξία της εταιρείας».

Αναφορικά με το αίτημα που θα υποβληθεί για εξασφάλιση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, η κ. Αικατερινάρη είπε ότι τα ώριμα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν αφορούν τα έξυπνα δίκτυα (40 εκατ. ευρώ), την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας και την επέκταση/αναβάθμιση του δικτύου της εταιρείας (30-40 εκατ. ευρώ).

Μεταξύ άλλων η κ. Αικατερινάρη επισήμανε ότι η ΕΥΑΘ ΑΕ αποτελεί υπόδειγμα εταιρείας του ευρύτερου δημόσιου τομέα που εκσυγχρονίζεται και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Τόνισε ότι το πρόγραμμα επενδύσεών της είναι πολύπλευρο και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και τους πολίτες και αναφέρθηκε στην ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο, παρά των επιπτώσεων της πανδημίας. Σημείωσε δε ότι στο πεδίο της κοινωνικής ανταποδοτικότητας η ΕΥΑΘ ΑΕ «πρωτοπορεί».

«Η ΕΥΑΘ είναι λαμπρό παράδειγμα που γεννά αυτοπεποίθηση και δείχνει το δρόμο για την Ελλάδα αλλιώς», επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα επενδύσεών της κινείται στην κατεύθυνση βελτίωσης της ποιότητας για τους πολίτες.

«Αναπτυξιακό» με μεγάλη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε «μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊου», χαρακτήρισε το πρόγραμμα επενδύσεων της ΕΥΑΘ ΑΕ ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας.

Το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΑΘ ΑΕ αφορά στα 175 εκατομ ευρώ και στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε η πορεία για αυτά που αφορούν στα 65 εκατ. ευρώ.

Την…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: