Η ηλεκτρική ουρανόσφαιρα της Audi

Η ηλεκτρική ουρανόσφαιρα της Audi

Μπορεί επίσημα να κάνει πρεμιέρα στις 13 Αυγούστου 2021, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Μοντερέι, στους θρυλικούς δρόμους του γηπέδου γκολφ PebbleBeach, ωστόσο η Audi αποκάλυψε από τώρα, το πρώτο μέλος μιας νέας οικογένειας πρωτότυπων οχημάτων.

Το Audiskysphere, είναι ένα εντυπωσιακό, πολυτελές roadster, αμιγώς ηλεκτρικό, που μπορεί εύκολα να μετατραπεί από ένα σπορ αυτοκίνητο επιδόσεων, σε έναν αυτόνομο διαδραστικό χώρο, που μπορεί να προσφέρει μαγευτικές εμπειρίες.

Η ηλεκτρική ουρανόσφαιρα της Audi

Κατά συνέπεια, το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από το AudiDesignStudio στο Μαλιμπού, σε απόσταση αναπνοής από τον Αυτοκινητόδρομο της Ακτής του Ειρηνικού, τον θρυλικό παραλιακό δρόμο που συνδέει τα προάστια του Λος Άντζελες με τη βόρεια Καλιφόρνια, διαθέτει μια θεαματική τεχνική λεπτομέρεια – το μεταβλητό μεταξόνιο.

Οι ηλεκτροκινητήρες και ο εξελιγμένος μηχανισμός, μαζί με στοιχεία αμαξώματος και πλαισίου, μεταβάλλονται μεταξύ τους, καθιστώντας δυνατή την αλλαγή του ίδιου του μεταξονίου και του εξωτερικού μήκους του αυτοκινήτου κατά 25 εκ. Ταυτόχρονα, η απόσταση του οχήματος από το έδαφος προσαρμόζεται κατά 1 εκ., ώστε να βελτιώσει τη δυναμική οδήγηση.

Η ηλεκτρική ουρανόσφαιρα της Audi

Με το πάτημα του κουμπιού, ο οδηγός μπορεί να πιλοτάρει το e-roadster μήκους 4,94 μέτρων μόνος του, στη λειτουργία «Sports» με μειωμένο μεταξόνιο, ενώ το σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς εξασφαλίζει ότι το όχημα παραμένει εξαιρετικά ευκίνητο παρά τις διαστάσεις του.

Αλλιώς, μπορεί να επιλέξει να μην οδηγεί, και το GT μήκους 5,19 μέτρων, στην αυτόνομη λειτουργία οδήγησης επιπέδου 4 «GrandTouring», χαρίζει ανοικτή θέα στον ουρανό και το τοπίο, καθώς και μέγιστο χώρο για τα πόδια και τις υπηρεσίες που προσφέρει, με ένα ενσωματωμένο ψηφιακό οικοσύστημα.

Σε αυτή τη λειτουργία, το τιμόνι και τα πεντάλ μετακινούνται σε μια αόρατη περιοχή, το πρωτότυπο αυτοκίνητο ανοίγει εντελώς και γίνεται ένα σπορ κάμπριο, ενώ το Audiskysphere παρακολουθεί αυτόματα το δρόμο και την κίνηση με το σύστημα αισθητήρων του και οδηγεί τους επιβάτες με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Η ηλεκτρική ουρανόσφαιρα της Audi

Το μοντέλο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα, αποδίδοντας 465 κιλοβάτ ισχύος και 750 Nm ροπής. Toroadster ζυγίζει περίπου 1.800 κιλά και η κατανομή βάρους είναι περίπου 60% στον πίσω άξονα, επιταχύνοντας στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δευτ.

Οι μονάδες της μπαταρίας του Audiskysphere, είναι τοποθετημένες πίσω από την καμπίνα, για την καλύτερη δυνατή διαμόρφωση του κέντρου βάρους και την ευελιξία του οχήματος. Περαιτέρω μονάδες μπορούν να τοποθετηθούν μεταξύ των καθισμάτων στο κεντρικό…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: