Η Ιντρακάτ ανέλαβε τα έργα ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισα–Βόλος -Σύμβαση €83 εκατ

Η Ιντρακάτ ανέλαβε τα έργα ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισα–Βόλος -Σύμβαση €83 εκατ

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Λάρισας-Βόλου με την υπογραφή της σύμβασης για την εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησής της.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΡΓΟΣΕ, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου που αφορά την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης και ETCS LEVEL 1 στην υφιστάμενη μονή σιδηροδρομική γραμμή, καθώς και την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Σιδηροδρομικός Σταθμός Λατομείου-ΒΙΠΕ-Σιδηροδρομικός Σταθμός Βόλου.

Ανάδοχος του έργου είναι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, με συμβατική αμοιβή 82,89 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 36 μήνες. Η σιδηροδρομική γραμμή αναβαθμισμένη με ηλεκτροκίνηση θα λειτουργήσει το 2025.

Για το έργο έχει εξασφαλιστεί συγχρηματοδότηση από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Η εγκατάσταση σύγχρονων σιδηροδρομικών συστημάτων ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης με ETCS στη γραμμή Λάρισα-Βόλος που προβλέπει το έργο, αναβαθμίζει την ασφάλεια, τη μεταφορική ικανότητα του δικτύου και την καλύτερη εξυπηρέτηση και άνεση του επιβατικού κοινού.

Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η ηλεκτροκίνητη διασύνδεση του τμήματος με τον ήδη ηλεκτροκινούμενο άξονα ΠΑΘΕ/Π, εξυπηρετώντας τον στόχο τής ΕΡΓΟΣΕ για διαλειτουργικότητα των έργων που διαχειρίζεται, τα οποία έχουν ως τελικό στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση συνολικά του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά :

* Κατασκευή νέας παραλλαγής μονής Σ.Γ. κανονικού εύρους στο τμήμα πριν από την είσοδο του Σ.Σ. Λατομείου έως την είσοδο του Σ.Σ. Βόλου.

* Πλήρη κατασκευή Συστημάτων Ηλεκτροκίνησης ,Τηλεδιοίκησης και Τηλε-ελέγχου της ηλεκτροκίνησης (SCADA) και την ένταξή τους στο υφιστάμενο Κέντρο Τηλεδιοίκησης Θεσσαλονίκης.

* Κατασκευή σύγχρονου συστήματος σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση

* Ανακαίνιση μέρους των γραμμών και αλλαγών στους Σ.Στ. Χάλκης, Μελίας, Κυψέλης, Αρμενίου και Βελεστίνου.

* Ανακαίνιση κτιρίων στους Σ.Στ. Χάλκης, Μελίας, Κυψέλης, Αρμενίου, Βελεστίνου, Λατομείου και Βόλου

* Κατασκευή νέας στάσης για επιβατική χρήση στη περιοχή της ΒΙΠΕ, για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων της ΒΙΠΕ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, δήλωσε σχετικά: «Η αποστολή όλων μας στην ΕΡΓΟΣΕ, σε συντονισμό και συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είναι να φέρουμε τον…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: