Η Κομισιόν θα προχωρήσει σε διάφορες εκδόσεις ομολόγων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο

Η Κομισιόν θα προχωρήσει σε διάφορες εκδόσεις ομολόγων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο

Ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκδώσει ομόλογα στις χρηματαγορές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες εκταμιεύσεις προχρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Όπως είπε ο Επίτροπος Χαν, όλες οι δυνητικές εκδόσεις ομολόγων θα μπορούν να εγγυηθούν την εξυπηρέτηση των προχρηματοδοτήσεων ύψους 13%» (του συνολικού ποσού που δικαιούνται τα κράτη-μέλη από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). «Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το εφικτό. Πάντα έλεγα ότι θα μπορούμε να αντλήσουμε 150 – 200 εκατ. ευρώ ετησίως», είπε ο Γ. Χαν. «Έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις προχρηματοδοτήσεις, με διάφορες εκδόσεις ομολόγων, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές», πρόσθεσε.

Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι αυτοί που έχουν ήδη προετοιμάσει καλά τα σχέδιά τους θα πρέπει να μείνουν ήσυχοι ότι πολύ σύντομα τα πρώτα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα είναι διαθέσιμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: