Η Κοζάνη τρομάζει την Αθήνα: Παραμένει «κόκκινη» η Αττική – Στο τραπέζι το γενικευμένο lockdown

Η Κοζάνη τρομάζει την Αθήνα: Παραμένει «κόκκινη» η Αττική - Στο τραπέζι το γενικευμένο lockdown

Σαρώνει την Ελλάδα το δεύτερο κύμα του κορονοϊού με τους ειδικούς να ανησυχούν για το επιδημιολογικό φορτίο που επιβαρύνει τη χώρα και ειδικά την Αττική, όπου τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή
Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 μολύνσεις στην από τις οποίες οι 207 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο. Την ίδια ώρα, στο «κόκκινο» βρίσκεται πάλι η Θεσσαλονίκη με 56 κρούσματα και η Κοζάνη με 22.
Η έξαρση μάλιστα στην Κοζάνη είναι τόσο μεγάλη που η Περιφέρεια κατατάσσεται στο επίπεδο κινδύνου 4 με βάση τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και έτσι μπαίνει ουσιαστικά σε lockdown.
Χαρακτηριστικό της αρνητικής τροχιάς που έχει λάβει η υγειονομική κρίση, είναι ότι τον Σεπτέμβριο έχασαν τη ζωή τους συνολικά 125 συνάνθρωποι μας από τον φονικό ιό, ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, θεωρείται πιθανό το σενάριο ο αριθμός αυτό να ξεπεραστεί τον Οκτώβριο, καθώς απομένουν ακόμη 16 μέρες μέχρι το τέλος του μήνα.
Δισταγμός για lockdown στην Αττική
Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απέκλεισε – τουλάχιστον για την ώρα – το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική, ωστόσο το σενάριο αυτό παραμένει ενεργό σε περίπτωση που επιδεινωθεί και άλλο η κατάσταση.
Η Ευρώπη έχει δώσει ήδη τον τόνο επιβάλλοντας εκ νέου καραντίνα σε πολλές μεγάλες πόλεις, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν, ότι αφενός τα κρούσματα στην Ελλάδα δεν έχουν σταθεροποιητική τάση και αφετέρου ότι λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας, ο οικονομικός αντίκτυπος αυτής της επιλογής, τη στιγμή που η αγορά έχει ήδη «γονατίσει».
Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις συστάσεις των ειδικών, προχωρά σε επιβολή τοπικών lockdown, όπου παρατηρούνται εξάρσεις και προτρέπει τους πολίτες για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.
Τέλος στην πώληση αλκοόλ από περίπτερα σε όλη την Ελλάδα
Νέοι κανόνες μπαίνουν και για τα περίπτερα όλης της χώρας, καθώς ακόμα και στις «πράσινες» περιοχές απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε πελάτες μετά τη μία τα ξημερώματα. Για τα περίπτερα που βρίσκονται στο επίπεδο 2,  προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πωλητές, ενώ και σε αυτές τις περιοχές απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ από τις 00.30-05:00. Στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης, επίπεδο 3, όπως είναι η Αττική, και πάλι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πωλητές ενώ απαγορεύεται και η πώληση αλκοόλ κατά τις ώρες 00:00-05:00. Βέβαια στην Αττική ισχύει το μέτρο αναστολής της λειτουργίας των περιπτέρων από τα ξημερώματα έως τις 5 το πρωί.
Το 112 «χτύπησε» στην Κοζάνη
Συναγερμός σήμανε στην…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: