Η κρυφή γοητεία του πανάκριβου πρωταθλήματος που όλοι βρίζουμε

Η κρυφή γοητεία του πανάκριβου πρωταθλήματος που όλοι βρίζουμε

“Τα ελαστικά Νικολαΐδης σας πληροφορούν, Δόξα Δράμας-Εθνικός Πειραιώς 0-1…” σαν ηχώ από τα παλιά, ακούγεται (στη διαπασών) το θρυλικό ηχητικό, που έπαιζε σε όλα τα γήπεδα, ενδιάμεσα των αγώνων της Α Εθνικής. Αναπόσπαστο κομμάτι της ώρας σου στις τσιμεντένιες εξέδρες, μαζί με τον τσάκα τσούκα, το μαξιλαράκι από φελιζόλ, ίσως και μια νάιλον μεγάλη σακούλα, αν τύχαινε να βρέχει. Κάποτε, μάλιστα, η “Αθλητική Ηχώ” είχε γράψει ολόκληρο άρθρο για την “ασχημονία των μεγαφώνων, τα οποία μας υποχρεώνουν να ακούμε κάθε είδους διαφήμιση…”

Εμάς πάλι, μας άρεσε, ή πηγαίνοντας στο γήπεδο, ξέραμε ότι ανά πάσα στιγμή θα ξέραμε τι γίνεται και στα υπόλοιπα γήπεδα της Α Εθνικής. Οι πιο ανυπόμονοι είχαν ένα τρανζίστορ μαζί τους, ακούγοντας τις μεταδόσεις από το δεύτερο πρόγραμμα (πριν έλθει η ΕΡΑ Σπορ).

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Είναι που αρχίζει (το Σάββατο 11/9) το πρωτάθλημα, λες και έχουμε γυρίσει το χρόνο 30-40 χρόνια πίσω, όταν μετά τα καλοκαιρινά φιλικά του Αυγούστου, έμπαινε ο Σεπτέμβρης και μαζί με τα σχολεία, τα χειμερινά σινεμά, άρχιζε και η μπάλα. Την ώρα που όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν ήδη ξεκινήσει, εμείς περιμέναμε την οριστικοποίηση των τηλεοπτικών συμφωνιών, ώστε να ανάψει το “πράσινο φως” για την σέντρα.

Το ότι παραμονές της έναρξης παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, τέως αρχηγός της Εθνικής ομάδας του 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης, μοιάζει με μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Στο κάτω-κάτω το πρωτάθλημα διοργανώνει ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ της Super League Interwetten, όπως έχει μετονομαστεί πλέον η Α Εθνική κατηγορία, με την ΕΠΟ να έχει αρμοδιότητες επί της διαιτησίας.

Τηρώντας το πρωτόκολλο της τελευταίας στιγμής, που ισχύει εις το διηνεκές και άπασα την επικράτεια κι αφού όλες οι ΠΑΕ (πλην ΠΑΟΚ) βρήκαν, εν τέλει, τηλεοπτική στέγη (άρα και το βασικό τους έσοδο, για να στηριχθεί ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς), το πρωτάθλημα μας ξεκινάει, σχεδόν τελευταίο, καταϊδρωμένο, αλλά και με τις παραδοξότητες του, όλες εδώ, παρούσες, να μας θυμίζουν την υπεραξία του, την ανορθογραφία του αλλά και την καλά κρυμμένη γοητεία του.

Το πρωτάθλημα της τηλεόρασης

Το ελληνικό πρωτάθλημα, με πιο συχνό σκορ το 1-0, το μάλλον χαμηλό επίπεδο ποδοσφαίρου που παίζεται στα γήπεδα, τις κακές διαιτησίες (εξ ου και η επιλογή ξένου επικεφαλής στην ΚΕΔ, αλλά και αλλοδαπών ρέφερι στα ντέρμπι ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες) και τις πολύ μικρές παροχές στον πελάτη-φίλαθλο, κοστίζει … ο κούκος αηδόνι.

Χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα που θα εισπράξει ο ΠΑΟΚ (αν συμφωνήσει με κάποιο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: