Η Κύπρος κι άλλες πέντε χώρες κατέθεσαν υποψηφιότητα για το EuroBasket 2025

Η Κύπρος κι άλλες πέντε χώρες κατέθεσαν υποψηφιότητα για το EuroBasket 2025

Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, η FIBA ενημέρωσε για τις έξι χώρες που κατέθεσαν επίσημο αίτημα για να φιλοξενήσουν το EuroBasket 2025. Όπως έγινε επίσημα γνωστό, μεταξύ αυτών βρίσκεται η Κύπρος, η οποία φιλοδοξεί να διοργανώσει έναν από τους ομίλους της διοργάνωσης -όπως κι η Φινλανδία.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα δώσει το “παρών” την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου σε ειδική εκδήλωση στην Κύπρο, όπου θα παρουσιαστεί επίσημα η υποψηφιότητα της χώρας. Απομένει να δούμε τι θα ανακοινώσουν και ποια μπορεί να είναι η συνεργασία με την Ελλάδα, δεδομένη της επιθυμίας της Κύπρου να “μοιραστεί” κάποια παιχνίδια με την Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα, η Λετονία, η Ουγγαρία, η Ρωσία και η Ουκρανία είναι τέσσερις χώρες που στο κατατεθέν αίτημα προς τη FIBA, ζήτησαν τη διοργάνωση τόσο ενός ομίλου όσο και της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Η FIBA Europe θα αξιολογήσει όλες τις υποψηφιότητες (σε επίπεδο περιοχής και υποδομών) από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, πριν ανακοινώσει τις τέσσερις χώρες που θα αναλάβουν τη διοργάνωση του EuroBasket 2025.

Θυμίζουμε ότι το EuroBasket 2022 θα διεξαχθεί από τις 1 έως τις 18 Σεπτεμβρίου σε Τσεχία, Γεωργία και Ιταλία, με το Βερολίνο να φιλοξενεί τον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: