Η μεγαλύτερη πρόκληση του Κρίστιαν Λίντνερ | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Γερμανία – Η μεγαλύτερη πρόκληση του Κρίστιαν Λίντνερ

Στον πρόεδρο των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, τον επόμενο, όπως όλα δείχνουν, υπουργό Οικονομικών εστιάζουν στα σχόλιά τους γερμανικές εφημερίδες. Eνδεικτικά, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt παρατηρεί ότι ο Κρίστιαν Λίντνερ ως κυβερνητικός εταίρος και νέος υπ. Οικονομικών, θέλει να παρουσιάσει στη γερμανική κοινωνία το νέο πρόσωπο των Φιλελευθέρων, που ο ίδιος ευαγγελίζεται. «Το FDP είχε εκδιωχθεί για χρόνια από το γερμανικό κοινοβούλιο, αφού επί χρόνια είχε βρεθεί περιθωριοποιημένο ως πελατειακό κόμμα με μια έννοια της ελευθερίας συνυφασμένη με τον φιλελευθερισμό της αγοράς. Ο Λίντνερ απαίτησε το κόμμα να ξαναβρεί τον ίδιο του τον εαυτό – και ναι, το νέο FDP είναι διαφορετικό».

Φραγκίσκος Κουτεντάκης – «Κρίσιμη η αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας»

Σύμφωνα με την Handelsblatt: «Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον μελλοντικό υπ. Οικονομικών θα είναι μεσοπρόθεσμα να φέρει μια νέα προσέγγιση στην έννοια της πίστης στο κράτος, η οποία στους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πρασίνους είναι υπερβολική. Ελευθερία, κατά τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, σημαίνει ελευθερία του κράτους να παρεμβαίνει, να ξοδεύει πολλά χρήματα και να μπορεί με διάφορους σκιώδεις προϋπολογισμούς να άρει τελικά το φρένο της δημοσιονομικής πειθαρχίας -σύντομα, υπό τον νέο υπ. Οικονομικών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σχέδια του κυβερνητικού συνασπισμού για την υλοποίηση της μεγαλύτερης βιομηχανικής αναδιάρθρωσης στην ιστορία κοστίζουν τεράστια ποσά – σε κάθε περίπτωση περισσότερο από όσα θα ήθελαν οι φιλελεύθεροι υποστηρικτές ενός λιτού κράτους. Το πώς όμως ο μελλοντικός υπ. Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ θα διαχειριστεί τις ισορροπίες παραμένει ένα από τα πιο συναρπαστικά ερωτήματα της επόμενης τετραετίας.»

Εμβολιασμός: «Ο εξαναγκασμός είναι ο λάθος δρόμος»

Γερμανία υποχρεωτικός εμβολιασμόςΣτη Γερμανία συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού

Έντονη παραμένει στη Γερμανία η δημόσια συζήτηση γύρω από την υποχρεωτικότητα ή μη του εμβολιασμού, με πολλούς πολιτικούς αλλά και συνταγματολόγους πλέον τα τάσσονται υπέρ. Σε σχόλιό της η ιστοσελίδα Tagesschau του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης παρατηρεί: «’Δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός’, ακουγόταν ξανά και ξανά από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η αθέτηση αυτής της υπόσχεσης εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων και των κατειλημμένων κρεβατιών στις μονάδες εντατικής θεραπείας– ακόμη κι αν με την πρώτη ματιά φαίνεται επιθυμητή- θα ήταν σοβαρό λάθος (…)»

«Οι πολιτικοί…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: