Η Microsoft προειδοποιεί: Κίνα, Ιράν, Βόρεια Κορέα και Τουρκία εκμεταλλεύονται την «ευπάθεια λογισμικού» στο διαδίκτυο

Η Microsoft προειδοποιεί: Κίνα, Ιράν, Βόρεια Κορέα και Τουρκία εκμεταλλεύονται την «ευπάθεια λογισμικού» στο διαδίκτυο

Χάκερ που συνδέονται με τις κυβερνήσεις της Κίνας, του Ιράν, της Βόρειας Κορέας και της Τουρκίας έχουν κινηθεί για να εκμεταλλευτούν ένα κρίσιμο ελάττωμα στο λογισμικό που χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, προειδοποίησε η Microsoft αργά την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, η δραστηριότητα από τις ξένες ομάδες hacking περιλαμβάνει πειραματισμό με την «ευπάθεια, ενσωμάτωση σε υπάρχοντα εργαλεία hacking» και «εκμετάλλευση στόχων για την επίτευξη των στόχων».  Η Microsoft δεν είπε ποιοι οργανισμοί έχουν γίνει στόχος των χάκερ. Δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με έναν εκπρόσωπο για σχόλια.

Η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ ανέφερε πρόσφατα πως τα προβλήματα στο λογισμικό μπορούν να επηρεάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως.

Ενώ οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε εγρήγορση για το «σφάλμα λογισμικού», ο Έρικ Γκόλντστεϊν , ανώτερος αξιωματούχος της CISA, είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη το απόγευμα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα ομοσπονδιακά δίκτυα είχαν παραβιαστεί χρησιμοποιώντας την ευπάθεια.

Η Microsoft εντάχθηκε σε ομάδα μεγάλων εταιρειών κυβερνοασφάλειας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι ύποπτες ξένες κατασκοπευτικές ομάδες έσπευσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στο λογισμικό.

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: