Η Μονακό βρήκε στο πρόσωπο του Τζέιμς έναν ηγέτη σε… τιμή ευκαιρίας

Η Μονακό βρήκε στο πρόσωπο του Τζέιμς έναν ηγέτη σε... τιμή ευκαιρίας

Ο Μάικ Τζέιμς θέλει να δείξει στον κόσμο ότι έκανε λάθος μαζί του. Ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Να δώσει το κάτι παραπάνω σε μία ομάδα, χωρίς σκιές. Η Μονακό πιστεύει ότι αυτό είναι εφικτό και έσπευσε να τον αποκτήσει. Κάπως έτσι, η φετινή EuroLeague απέκτησε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον.

Προερχόμενος από μία σεζόν που βρισκόταν στην συζήτηση για το βραβείο του MVP μέχρι να απομακρυνθεί από την ΤΣΣΚΑ λόγω της κόντρας του με τον Δημήτρη Ιτούδη, ο Τζέιμς επέστρεψε για λίγο στο ΝΒΑ για χάρη των Νετς και μετά… περίμενε. Έχοντα συμβόλαιο ας ισχύ με την ΤΣΣΚΑ μέχρι το 2023, δεν μπορούσε να συμφωνήσει με καμία ομάδα μέχρι να μείνει ελεύθερος. Κάπως έτσι, οι υπόλοιπες ομάδες κάλυψαν τα κενά τους, μειώνοντας τις επιλογές.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι ο Τζέιμς να βρει μία μέση λύση με την ρωσική ομάδα και να μείνει ελεύθερος, παίρνοντας αποζημίωση περίπου 1 εκατ. ευρώ. Κάπως έτσι, βρήκε – καθυστερημένα – στην αγορά με μετρημένες επιλογές: Μονακό και Ζενίτ ήταν σε πρώτο πλάνο, με την πλευρά του Αμερικανού να ελπίζει σε προσέγγιση από κάποια άλλη ομάδα όπως η Ρεάλ. Η Μονακό όμως ήταν αποφασιστική. Και, τελικά, χρειάστηκε μία πρόταση ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Τεράστιο συμβόλαιο, αλλά… σε τιμή ευκαιρίας

Το ύψους 1 εκατ. ευρώ συμβόλαιο που πρόσφερε η Μονακό στον Τζέιμς είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της. Παράλληλα ωστόσο ο Αμερικανός ήρθε σε… τιμή ευκαιρίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το κασέ του θα ήταν τουλάχιστον στα 2 εκατ. ευρώ (έπαιρνε 2.3 εκατ. ευρώ στην ΤΣΣΚΑ) και η Μονακό δεν θα ήταν στις πρώτες επιλογές του. Οι συνθήκες όμως τα έφεραν έτσι και πλέον ήρθε ένας γάμος με πολύ ενδιαφέρον.

Από την μία πλευρά η Μονακό ολοκλήρωσε την πιθανότατα μεγαλύτερη – και σίγουρα ηχηρότερη – μεταγραφή της ιστορίας της, Από την άλλη πλευρά, ο Μάικ Τζέιμς θα αγωνιστεί ξανά στην EuroLeague, ξέροντας ότι θα είναι ο ηγέτης της ομάδας. Και έχοντας παράλληλα τεράστιο κίνητρο να κλείσει στόματα. Ένας “γάμος” που προέκυψε σχεδόν από το πουθενά, αλλά με κάποιον τρόπο θα είναι όλοι ικανοποιημένοι. Κάπως έτσι, το Depth Chart της Μονακό έχει βάθος 12 παικτών και διαμορφώνεται ως εξής:

PG: Μάικ Τζέιμς, Λίο Βέστερμαν, Πάρις Λι, Ρούντι Ντεμάχις

SG: Ντανίλο Άντζουσιτς, Ρομπ Γκρέι

SF: Γιακούμπα Ουατάρα, Άλφα Ντιαλό, Αρμέλ Τραορέ

PF: Ντονάτας Μοτιεγιούνας, Μπροκ Μότουμ, Γουίλ Τόμας

C: Ντόντα Χολ, Ιμπαχίμα Φαλ-Φαγιέ, Τζέρι Μπουτσιέλ

Είναι σαφές ότι το ροτέισον δεν θα είναι ακριβώς αυτό. Ο Μίτροβιτς εξάλλου είναι ένας προπονητής που αρέσκεται να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: