Η ΝΔ «ψαρεύει» στους κεντρώους ψηφοφόρους

Η ΝΔ «ψαρεύει» στους κεντρώους ψηφοφόρους

Το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης μετατοπίζεται εμφανώς προς το κέντρο, εκφράζοντας την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, η οποία συνδυάζει δεξιά και κεντρώα πολιτικά χαρακτηριστικά.
Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή
Ο πρωθυπουργός ευρισκόμενος πλέον πέντε χρόνια στο τιμόνι της ΝΔ επιχειρεί να συγκρατήσει τα κεκτημένα στο κεντρώο χώρο, ενώ συνεχίζει να «ψαρεύει» ψηφοφόρους σε ουδέτερα πολιτικά ύδατα, διατηρώντας συναινετικό λόγο και επιχειρώντας να διεμβολίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Και μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποστηρίζει την ελεύθερη οικονομία, προωθώντας το ρυθμιστικό του πρόγραμμα, τείνοντας έτσι προς τα δεξιά, εμφανίζεται όμως και ως υπέρμαχος της ανοιχτής κοινωνίας «κλείνοντας το μάτι» προς τα αριστερά σε κοινωνικά και ηθικά ζητήματα.
Το τρίπτυχο ανανέωση – διεύρυνση – μεταρρυθμίσεις
Η πολιτική πλατφόρμα με την οποία εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίχθηκε στο τρίπτυχο ανανέωση – διεύρυνση – μεταρρυθμίσεις και στόχο έχει αυτές οι αρχές να διέπουν τη διακυβέρνησή του. Όπως αναφέρει ο ίδιος, «η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη των αλλαγών, της μετριοπάθειας και της κοινωνικής ευαισθησίας». Στο κομμάτι της διεύρυνσης πολλές φορές δέχθηκε κριτική για αξιοποίηση στελεχών που προέρχονται από το παλαιό ΠΑΣΟΚ, ενώ έριξε γέφυρες και σε στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Παράλληλα, έδειξε την πόρτα της εξόδου στην γαλάζια παλαιά φρουρά και τοποθέτησε σε κυβερνητικά πόστα τεχνοκράτες και νέα άφθαρτα πρόσωπα.
Η ΝΔ έχει μετατραπεί με αυτό τον τρόπο σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, με στελεχιακό δυναμικό που προέρχεται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, ενώ προσπαθεί να κυριαρχήσει στο πολιτικό κέντρο, κερδίζοντας ψηφοφόρους περισσότερο απολιτίκ, χωρίς δηλαδή ιδεολογικές αναφορές, οι οποίοι θέλουν στην πράξη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, δημιουργία θέσεων εργασίας και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Τα επόμενα βήματα στην μετά – covid εποχή
Σε παράλληλους δρόμους κινείται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, καθώς επιχειρεί να ισορροπήσει στο μέτωπο της πανδημίας και να «τρέξει»  το πρόγραμμά της που περιλαμβάνει γενναίες μεταρρυθμίσεις με στόχο να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και ανάκαμψης.
Για το λόγο αυτό, η κοινοβουλευτική δραστηριότητα εντείνεται σημαντικά, προωθούνται νομοθετικές πρωτοβουλίες στην Παιδεία, στα Εργασιακά, στο Ασφαλιστικό αλλά και στα εθνικά θέματα, ενώ σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται και το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τελευταίων 15 ετών, που στόχο έχει να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: