Η νέα λίστα με τροφές για επίπεδη κοιλιά (με επιστημονικές αποδείξεις) – Shape.gr

Η νέα λίστα με τροφές για επίπεδη κοιλιά (με επιστημονικές αποδείξεις) - Shape.gr

Συνεργάστηκε η Δέσποινα Μαρσέλου, κλινικός διαιτολόγος µε ειδίκευση στα αυτοάνοσα νοσήµατα, BSc, ΜSc, PgD.

Ξίδι
Σε µελέτη οι συµµετέχοντες κατανάλωναν ένα ρόφηµα τη µέρα που περιείχε είτε µία είτε δύο κουταλιές της σούπας ξίδι ή ένα ρόφηµα placebo χωρίς καθόλου ξίδι. Έπειτα από 12 εβδοµάδες εκείνοι που έπιναν το ξίδι είχαν χαµηλότερο σωµατικό βάρος και δείκτη µάζας σώµατος, µικρότερη περίµετρο µέσης καθώς και λιγότερο σπλαχνικό λίπος.
Οι ερευνητές σηµείωσαν πως το ακετικό οξύ στο ξίδι φαίνεται πως συµβάλλει στην αναστολή της παραγωγής λίπους. Μην πίνεις το ξίδι – µπορείς απλά να το προσθέτεις σε dressing και µαρινάδες.

Σοκολάτα
Τρώγε κάθε µέρα 30-50 γραµµ. σοκολάτα µε τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο. Σε µελέτη παχύσαρκες γυναίκες ακολούθησαν µια χωρίς σοκολάτα διατροφή των 1.700 θερµίδων τη µέρα για µία εβδοµάδα. Την επόµενη εβδοµάδα είχαν τον ίδιο αριθµό θερµίδων – αλλά µε τις 515 από αυτές να προέρχονται από µαύρη σοκολάτα. Στο τέλος της δεύτερης εβδοµάδας οι γυναίκες είχαν χάσει κατά µέσο όρο 2,5 εκατοστά από τη µέση τους.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα top μπαχαρικά που μειώνουν το λίπος στην κοιλιά!

Η σοκολάτα περιέχει κατεχίνες, µια οµάδα φλαβονοειδών, που φαίνεται πως µειώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη και την παραγωγή της κορτιζόλης, της ορµόνης του άγχους. «Τα ανώµαλα επίπεδα ινσουλίνης και κορτιζόλης οδηγούν σε συσσώρευση κοιλιακού λίπους» σηµειώνει η Pam Peeke, M.D., συγγραφέας του βιβλίου Body for Life for Women. Η µαύρη σοκολάτα είναι, επίσης, υψηλή σε µονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία καταπολεµούν τις φλεγµονές.
Γαλακτοκοµικά
Το γάλα σε ωφελεί: σε µελέτη στην επιθεώρηση The Journal of Nutrition τονίζεται ότι παχύσαρκες γυναίκες που έτρωγαν έξι µε επτά µερίδες γαλακτοκοµικών τη µέρα έχασαν διπλάσιο σπλαχνικό λίπος συγκριτικά µε γυναίκες που κατανάλωναν µία ή καµία µερίδα. Σε άλλη µελέτη βρέθηκε πως οι συµµετέχοντες που προσλάµβαναν 1.100 mg ασβεστίου τη µέρα από γιαούρτι έχασαν 61% περισσότερο σωµατικό λίπος και 81% περισσότερο κοιλιακό λίπος συγκριτικά µ’ εκείνους που δεν κατανάλωναν γιαούρτι.

«Τα γαλακτοκοµικά περιέχουν τις δύο πιο πλούσιες πηγές πρωτεΐνης – την καζεΐνη και τον ορό γάλακτος» λέει ο Stuart M. Phillips, Ph.D., ένας από τους συγγραφείς της πρώτης µελέτης.
 
«Αυτές βοηθούν στη συντήρηση των µυών, τη ρύθµιση της όρεξης και την απώλεια λίπους».
Προτίµησε το ηµίπαχο αντί για το εντελώς άπαχο γάλα. «Το λίπος των γαλακτοκοµικών περιέχει συζευγµένο λινολεϊκό οξύ, που συµβάλλει στη µείωση του σπλαχνικού λίπους» σηµειώνει η Erin…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: